Nagy sikerű ünnepi vásár az InterContinentalban

Forrás: turizmus.com

 2016. november 27. 16:55

A világ 48 országa képviseltette magát a diplomata feleségek és hazánkban élő külföldiek, nagykövetségek és turisztikai idegenforgalmi hivatalok hagyományos év végi jótékonysági vásárán.

Az évek folyamán e színes ünnepi hangulatú rendezvény kinőtte magát országimázs építő, kulturális programokkal tűzdelt, gasztronómiai parádéval egybekötött eseménnyé.

Az InterContinental teljes felső emeletén 48 ország kínálta tipikus kulináris attrakcióit, népművészeti és kézműves tárgyait. A chilei csokoládétól a német sörig, a bosznia-hercegovinai pálinkától a frissen sült kolbászkákig és pitákig szinte minden nemzet italai és ételei felvonultak. Az indiaiak főleg gyönyörű ékszereket és sálakat hoztak. Az indonéz, vietnami, kínai árucikkek többsége élelmiszer és dísztárgy volt. Jelenetős standdal, meleg ételekkel, édességekkel képviseltette magát Szlovákia.

Az amerikai és nagy-britanniai felhozatalra elsősorban az ünnepi édességek és szuvenírek voltak jellemzők. A franciák saját maguk által sütött madeleine-nel rukkoltak ki. Oroszország inkább hagyományos népművészeti szuvenírekkel, illetve kvasszal, vodkával, zakuszkikkal, azaz falatkákkal szerepelt.

MTI Fotó: Marjai János

A volt szovjet utódállamok mára szintén egyedi turisztikai kínálatot hoztak el, könyvek, prospektusok formájában. Lettország, Litvánia, Moldova és Kazahsztán standjai sok hölgyet megállítottak, hiszen a kozmetikumoktól a bonbonokig sokféle. Magyarországon soha nem látott terméket próbálhattak ki vagy kóstolhattak meg. Dél körül sokan álltak sorba, hogy megkóstolják az ázsiai és afrikai országok különleges fűszerezésű nemzeti ételeit.

Élénk sikere volt az ugyancsak jótékonysági célú second hand részlegnek is.