Nagykarácsonyi ünnep - huszadik alkalommal

Forrás: turizmus.com

 2015. november 30. 15:56

Advent első vasárnapján kezdődött a 20. Nagykarácsonyi Téli Programok elnevezésű rendezvénysorozat, amely Mikulásházzal, betlehemmel és a falusi élet kertjével várja az érdeklődőket.

A szervezők tájékoztatása szerint a Mikulásház programjaira idén 6-10 ezer embert várnak. A programsorozat eseményei ezúttal a hagyományőrzésre fókuszálnak, minden adventi hétvége ennek megfelelő tematikus programokat kínál.

Az első adventi vasárnapon megnyílt a felújított betlehem és bemutatták a Magyar Posta Zrt. idei ünnepi bélyegeit is.

Előtérbe kerül a Mikulás-legenda, december 13-án pedig a Luca-napi népszokásoknak megfelelően gombócfesztivált és ehhez kapcsolódó gombócfőző-versenyt rendeznek.

A közlemény idézi Müller Miklós polgármestert, aki elmondta, hogy mostantól a nagykarácsonyi önkormányzat közalapítványa szervezi a programokat, így a Mikulásház nemcsak a vendégeknek szól, hanem a falu saját ünnepeit, a pásztorozást és az ünnepi szentmisét is beleszőtték a programba.

Az idei évben a helyi Örökzöld Óvoda óvodásai láthatták először a magyar Mikulást, akinek vendégeit ezúttal is kiegészítő programok várják: állatsimogató, kézműves bolt, kovácsműhely, Éger Brigitta budapesti festőművész és Balogh Edit dunaújvárosi grafikusművész munkáiból nyíló kiállítások, bélyegbemutató és -vásár, sportnap, valamint a Karácsony vezetéknevűek találkozója.

A község mellett a Magyar Posta is nagy figyelmet szentel az ünnepkörnek: különleges bélyegekkel és karácsonyi bélyegzéssel készülnek, valamint idén is lehetőség nyílik arra, hogy az ügyfelek karácsonyi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket távol élő szeretteik számára. A szolgáltatás a Karácsonyi Posta jelző megvásárlásával bármely postán igényelhető.