Nemzetközi Hárfafesztivál Gödöllőn

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 30. 19:10

A Gödöllői Királyi Kastélyban, október 10. és 12. között 16. alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, amelynek nyitóeseménye október 10-én Vigh Andrea hárfaestje.

A fesztivál alapítójának és művészeti vezetőjének partnere ezúttal a kiváló fuvolaművész, Drahos Béla lesz. Koncertjükön Bach, Mozart, Donizetti, Paganini, Chopin, Debussy, Massenet, Ravel és Ibert művei csendülnek fel. Szombaton este Agne Keblyte, az utolsó Izraeli Hárfaverseny 2. helyezettje ad szólóestet. Vasárnap 11 órakor a Fiatal hárfaművészek bérletsorozatának utolsó koncertjén Markovich Mónika mutatkozik be. A különleges koncerten hárfára és marimbára írt műveket hallgathat meg a közönség Bolgár Dániel közreműködésével. A fesztivál zárókoncertje, Jana Bousková szólóestje vasárnap este kerül megrendezésre. A világ egyik leghíresebb hárfaművészét, aki többek között a Brüsszeli és a Prágai Zeneakadémia professzora, ezúttal is nagy érdeklődéssel várja a közönség. Programjának befejezésül Smetana népszerű Moldva Fantáziáját játssza el Trnecek feldolgozásában.

Idén is lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon & Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak a koncertekre látogatók.

További információ és jegyrendelés a jakobikoncert@gmail.com email címen.