Országos Vadgasztronómiai Fesztivál szeptember 6-án

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 31. 16:21

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. 2014. szeptember 6-án rendezi meg a VIII. Országos Vadgasztronómiai Fesztivált a soponyai Sárvíz-Völgye Erdészeti-, Vadászati-, és Ökoturisztikai Központjában, melynek keretén belül kerül lebonyolításra a XXII. Fejér Megyei Vadásznapis.

Céljuk egy olyan közösségi összefogással rendezett nemzetközi találkozó lebonyolítása, mely összekovácsolja a természet, az ökoturizmus, a nívós vadászati kultúra, a vadhús és borfogyasztás, a vadgasztronómia szerelmeseit.

Az immár hagyományos, kreatív „Vadételek Asztala" Vadgasztronómiai Nemzetközi Szakácstalálkozó nemcsak a résztvevő csapatok számára nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt, hanem a rendezvényre látogató nagyközönségnek is.

A koronglövész kupa, a nemzetközi retriever vadászkutyaverseny mellett, kisállat bemutató, erdei iskola, az Európa és világbajnok preparátorok kiállítása marasztalja a kicsiket és nagyokat. A kulturális programot a vadászkürt-együttesek műsora nyitja meg. A délután már a nemzetközi folklór jegyében telik, a talpalávalóról a Kákics együttes, az abai fúvósok, aa Soponyai Délibáb Népdalkör gondoskodik, a színpadon pedig a „Felszállott a Páva" döntős Alba-Regia táncegyüttes és a lengyel Zwierzyniec néptáncegyüttes is fellép.

A STIHL-Timbersports magyar favágó válogatott bemutatója mellett a terepjárók szerelmeseinek kialakított erdei akadálypálya, lovas fogatozás és retriever bemutató színesíti a baráti, családi hangulatú szombat délutánt.

A rendezvényre ez évben is több mint ötezer látogatót várnak az ország minden részéről.