Shakespeare királynője - bemutató a Városmajorban Udvaros Dorottyával a címszerepben

Forrás: turizmus.com

 2016. június 14. 12:25

Bereményi Géza Shakespeare királynője című művét mutatják be Udvaros Dorottyával és Rátóti Zoltánnal a főszerepben június 24-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon; a darabot a Budapesti Nyári Fesztivál keretében négy alkalommal játsszák a fővárosban.

A Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös produkciója kettős jubileumhoz kapcsolódik: Shakespeare halálának 400. évfordulóján az emlékév kiemelkedő bemutatója, amellyel az idén 70 éves írót is köszöntik. A darab a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 25-én, augusztus 27-én és 28-án is látható, az előadás ősztől pedig a kaposvári színház repertoárját gazdagítja.

A dráma I. Erzsébet uralkodásának utolsó éveit öleli fel, az 1600-as évek elején játszódik. A műben a királyváltás politikai izgalmai és a Globe Színház abban a korszakban bemutatott darabjai szerepelnek: a II. Richárd, a III. Richárd, a Szentivánéji álom, a darabok színre vitelének körülményeiről szól a színpadi produkció.

A Galambos Péter rendezésében látható előadás zeneszerzője Melis László. Az I. Erzsébetet játszó Udvaros Dorottya és a Shakespeare-t alakító Rátóti Zoltán mellett a darabban Kovács Zsolt, Schlanger András, Hüse Csaba, Gyuricza István, Fándly Csaba, Váncsa Gábor és Szvetnyik Kata szerepel.

www.szabadter.hu