Sörök, zene és túrák a DreherFeszten

Forrás: Vendéglátás

 2015. augusztus 26. 17:11

Romkocsmák, koncertek, DJ-partik és valami plusz – a válogatott sörkülönlegességek és a sörgyár életébe is betekintést nyújtó programok teszik igazán egyedivé a szezon utolsó nagy fesztiválját, az augusztus 29-i DreherFesztet.

A sörgyár egyetlen napra megnyitja kapuit, hogy helyet biztosítson öt romkocsmának, négy zenekarnak, négy DJ-nek és több ezer fesztiválozónak.

A remek zenei program mellett a látogatók a Csapold Magad! helyszínen a karakterükhöz illő sörkülönlegességekből választva elsajátíthatják például a tökéletes csapolás alapjait, amelyet  tematikus fotófalak előtt meg is örökíthetnek, a Zsolnay porcelánnal díszített, patinás Főzőházba induló túrákon pedig betekintést nyerhetnek a sörgyár mindennapjaiba.

 

A Csapold Magad! nem csak lehetőséget ad arra, hogy mindenki elsajátíthassa a tökéletes csapolás alapjait, hanem a csak sörkülönlegességeket felvonultató helyszínen már a választás is meghatározó! A merész kalandok kedvelői például kipróbálhatják magukat a kesernyés-citrusos Dreher Kalandor csapolása közben, az érdeklődő pionírok választhatják a fűszeres Dreher Felfedezőt, a viráglelkű ínyenceknek a bodzavirágos Dreher Floral kerülhet a poharukba, s mindezt a sör és csaposa karakterének megfelelő, tematikus fotófalak előtt meg is lehet örökíteni.

A programok mellett öt egyedi – Keverőpult, Kamion, Rocklap, Múzeum és Komlóterasz névre hallgató – romkocsmát alakítanak ki a 160 éves falak között, amelyek mindegyike utal a gyár történetére, életére, mindennapjaira. Aki pedig elfárad, az megpihenhet a fantáziavilágot idéző Kingswood cidersarokban. 2015-ben a zenei felhozatalban ott szerepel a PASO Plays Covers, a Kaukázus, a Magashegyi Underground és a Honeybeast, valamint olyan népszerű DJ-k fogják hajnalig mixelni a zenét, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.