Szegedi programok az ünnepi időszakban

Forrás: turizmus.com

 2016. november 30. 15:58

November 25-én kigyúltak Szeged ünnepi fényei és kezdetét vette a város hagyományos ünnepi kavalkádja. A karácsonyi vásárra látogatók a Tourinform-iroda szervezésében adventi sétákon vehetnek részt.

A Szegedi Karácsonyi Hetek idén is négy helyszínen várja a kilátogatókat. A Széchényi tér megtelt félszáz kiállítóval, megannyi ajándékötlettel, forralt borral és kulináris különlegességekkel; a Dóm tér ad otthont a kézműves adventi kirakodóvásárnak, Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusának és a gigantikus méretű Mesés Kastélynak is, melyben találkozhatunk Csukás István „életnagyságú” hőseivel illetve különféle kézműves foglalkozásokon is részt vehetünk.

A Fogadalmi Templom előtt kapott helyet az óriási adventi koszorú, az adventi gyertyákat vasárnaponként öt órakor gyújtják meg. A Dugonics téren találkozhatunk a hat méteres világító szarvassal forró italok és ételkülönlegességek kíséretében, míg a Klauzál téren kapott helyet a Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Szeged Tisza Rotary Club és a Szeged Dóm Rotary Club Délmagyarország napilappal közös jótékonysági akciója, melynek keretén belül minden nap két rászoruló családnak nyújtanak át adományt, a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon, mely után szegedi óvodások, iskolások adnak ünnepi műsort. A rendezvényen ismert, közéleti személyek is részt vesznek, jelenlétükkel támogatva a programot.

A város ünnepi hangulatát érdemes az Adventi séták keretein belül, december 3., 7., 10. időpontokban felfedezni. A séták a Dugonics téri Tourinform irodától indulnak délután öt órakor, mely során magunkba szívhatjuk a forralt bor- gőzös és sült gesztenye illatú karácsonyi kavalkádot. Az ünnepek alkalmával útnak indul a Szegedi Városnéző Kisvonat  Mikulásjárata is, december első és második hétvégéjén, délután 14 és 18 óra között félóránként. Indulás és érkezés a Dóm térről (Apáthy István utca sarkától).

Adventre való készülődés keretein belül, szombatonként különféle kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket az Alsóvárosi Napsugaras Tájház.

Az év utolsó hónapjában sem maradunk zenei programok nélkül, az IH Rendezvényközpontban a következő előadók koncertjei közül lehet válogatni: Boban Marković Orkestra, Zséda, Demjén Ferenc, Honeybeast, Szalóki Ági, Lajkó Félix és Zenekara.