Programok

Színes programok mindennap a Budapesti Karácsonyi Vásáron

A Budapesti Karácsonyi Vásárt évek óta Európa legszebb karácsonyi vásárai közt jegyzik. Az idei vásárról is több méltató cikk jelent meg számos európai napilapban, a legjobbak között tartja számon például a The Sun és a Daily Telegraph is. A látogatószám már most átlépte a 300 ezer főt.

Forrás: turizmus.com | 2016. december 12. hétfő 23:04 nyomtatás

A vásár különlegessége, egyedisége abban rejlik, hogy a hagyományos adventi, karácsonyi hangulatot megtartva, trendi termékekkel, gasztronómia újdonságokkal, kulturális programokkal várja a hazai és a külföldi látogatókat, akik számára olyan kínálatot tud nyújtani mind a gasztronómia, mind a kézműves termékek terén, ami méltóan képviseli a magyar kultúra sokszínűségét – írja a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleményében.

Mindennap esténként koncertekkel készülnek a szervezők, 10–13, illetve 14–18 óra között pedig ingyenes kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol szakszerű segítséggel készíthetnek karácsonyi díszeket és ajándékokat hagyományos és új technikákkal is. A hétvégén kilátogató családokat délelőttönként a színpadon koncertek, bábszínház, táncház is várja.

A vásár kiváló lehetőséget teremt a hagyományok bemutatására, ápolására is. December 13-án a Luca-napi népszokásokat, hagyományokat elevenítik fel. 12 órától Luca-napi búza ültetés és Luca boszorkány készítés lesz a program, amely 17 órától egészen 20 óráig a színpadon folytatódik, fellép Jazzation, Petruska és az Eszterlánc zenekar is.

December 16–20. között Szlovénia mint a Budapesti Karácsonyi Vásár díszvendége mutatkozik be a téren felállított hüttében, ahol a Szlovén Turisztikai Hivatal jóvoltából megismerhetjük a szomszédos ország csodálatos természeti, építészeti és kulturális értékeit.

Az idei évben a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a jótékonysági akciókra is. A BFTK – a hagyományokhoz híven – nyolc karitatív szervezetet hívott meg a vásárra, akik egymást követve mutatkoznak be és gyűjtenek adományokat a Vörösmarty téren. Idén először karitatív könyvgyűjtéssel is készülnek a szervezők a rászoruló fővárosi szociális intézmények, gyermekotthonok, idősotthonok részére.

Szintén újdonság a téren felállított karitatív karácsonyfa, azzal a szándékkal, hogy együtt „díszíthessük fel" az adventi időszakban. December 1. és 24. között mindennap egy-egy alapítvány támogatására kéri a BFK a látogatókat. Tevékenységük ismertetését, valamint a pénzadomány utaláshoz szükséges számlaszámot a karácsonyi vásár Facebook-oldalán (facebook.com/budapestchristmasfair) teszi közzé. Az összefogás jegyében a vásáron jelenlévő kézművesek közül 24-en (a Magyar Kézműves Szövetség tagjai) mintegy jelképes támogatásként ajánlották fel egy-egy portékájukat a legmagasabb összeget „kínálónak". Az adott nap legmagasabb összegét adományozó mecénás névtáblája pedig felkerül a karitatív karácsonyfára – olvasható a közleményben.

Megosztás:

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. A hozzászóláshoz