Szűcs Gabi: Swinging Amy

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 01. 14:57

Amy Winehouse dalai swinges feldolgozásban. 2014. szeptember 7. vasárnap 20:00, Városmajori Szabadtéri Színpad

Szűcs Gabit és zenekarát az igényes zenehallgatók már régóta jól ismerik, a legendás Cotton Club Singers alapítójaként a swing szerelmeseinek kedvence. Hazai és nemzetközi fesztiválok állandó szereplőjeként szólóban is évek óta meghatározó egyénisége a zenei életnek.

Tavaly év végén jelent meg első önálló albuma, a Swinging Amy, amelyen arra vállalkozik, hogy a legendás brit soul énekesnő, Amy Winehouse legismertebb dalait swing átiratban szólaltassa meg. Amy Winehouse jazz énekesnőként is rendkívüli hatású volt. Ez a műsor a mindkét zenei világ szerelmeseit megragadja.

 

Amy dalai swinges feldolgozásban új értelmet nyernek és új színekkel gazdagodnak. A dalok feldolgozását Kuzbelt Péter szaxofonos, a Showder Band vezetője készítette, ami garancia az újszerű, ötletes megszólalásra. Szórakoztató, szívbe markoló, a jazz és a swing legszebb hagyományait vegyítő zenei csemege a Rehab-en át a Valerie-ig. Minden, amit Amy-től szeretünk.

A koncerten Szűcs Gabi egykori társai is a színpadra állnak: Kozma Orsi, László Boldizsár és Fehér Gábor öt év után először áll együtt egy színpadon, hogy a Cotton Club Singers a tőle megszokott felállásban és színvonalon csatlakozzon az Amy előtti tisztelgésben.

Zenészek

Szűcs Gabi: ének

Pataj György: zongora

Sárkány Sándor: bőgő

Berdisz Tamás: dob

Kuzbelt Péter: szaxofon

Kormos János: gitár

 

Sztárvendég: Cotton Club Singers

videók:

http://www.youtube.com/watch?v=uVxemA3z3Pg&index=2&list=RDcaqQr2c54PA

http://www.youtube.com/watch?v=caqQr2c54PA

http://www.youtube.com/watch?v=caqQr2c54PA

(x)