Tavaszi kert, kenyérsütés és rakuzás a Vörösmarty téren

Forrás: turizmus.com

 2016. február 13. 12:58

A szervezők elsődleges célja, hogy a március 25. és április 24. között tartandó Budapesti Tavaszi Vásár kulturális programokkal, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal minőségi szórakozást nyújtson mind a fővárosban élők, mind az ide látogatók számára.

.A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által szervezett Vörösmarty téri tavaszi és karácsonyi vásár a turisták egyik kedvenc célpontja. Tavaly élénk sikert aratott a vendégek körében a tavaszi kertet ábrázoló installáció, ez idén sem marad el, ahogy a karácsonyi vásár közkedvelt kovácsműhelye is helyet kap a téren.

A kulturális programok mellett 72 alkotó, illetve műhely is bemutatkozási lehetőséget kap. A szakmai zsűri által kiválasztott népművészek, iparművészek, dizájnerek, innovatív kézműves alkotók, valamint kézműves élelmiszert készítők portékáit meg is lehet vásárolni a helyszínen.

Aki megéhezik a vásári forgatagban, színes kulináris kínálatból válogathat. Idén főként a polgári és a paraszti konyha kerül terítékre, a kenyérsütés pedig illatos-izgalmas látványosságnak ígérkezik.

Lehet majd nemezelni, gyöngyöt fűzni, üveget fújni, ékszert, hangszert vagy sajtot készíteni. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a rakuzást, ami nem más, mint nagyméretű virágok mintázása kerámiából. A legkisebbek a Kézműves Játszóházban ismerkedhetnek meg a népi mesterségekkel. A gyerekprogramok minden hétvégén délelőtt 10:00-től és 11:30-tól kezdődnek.

Délutánonként változatos színpadi produkciók és koncertek szórakoztatják a látogatókat. Azok pedig, akik elpillednek a vásári kavalkádban, kitűnő pihenőhelyre lelhetnek a Kerengőben.