Telt házas koncertek és színházi előadások a Zsidó Kulturális Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 02. 16:18

Félidőhöz érkezett a Zsidó Kulturális Fesztivál. A vasárnapig tartó programsorozat előadásain mindezidáig több mint tízezren vettek részt, a lelkes fesztiválközönség megtöltötte a Dohány utcai zsinagógát, a Rumbach utcai zsinagógát és a Goldmark Termet.

A fesztivált augusztus 30-án, vasárnap a Budapest Klezmer Band 25 éves jubileumi koncertje nyitotta meg óriási sikerrel és telt házzal, a zenekar vendég előadója, Szinetár Dóra először énekelt jiddisül a nagyközönség előtt. Kern András Mi van velem című estje másnap szintén megtöltötte a Dohány utcai zsinagógát, olyan sztárvendégekkel énekelt együtt, mint Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla és Heilig Gábor.

A Rumbach utcai zsinagóga épülete is megtelt Ferenczi György és a Rackajam, a Magyar zsidó kántorok hangversenye és Babos Gyula Makrokozmosz című előadása miatt. A színházi előadásoknak, filmvetítéseknek teret adó Goldmark Termet is elfoglalta a fesztiválközönség: a Dohány utcai seriff című színdarabra és Gyarmati István Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című zenés estjére szintén nem lehetett már jegyet kapni.

A program folytatásaként ma este 19 órakor Snétberger Ferenc gitárművész ad koncertet a Dohány utcai zsinagógában a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, Rolla János vezényel, közreműködnek a Snétberger Zenei Tehetség Központ tanulói.

A Rumbach utcai zsinagógában a Caligula helytartója című színdarab kezdődik 19.30-kor, Székely János rendezésében, az előadás teltházas!

A Goldmark Terem filmvetítéssel és közönségtalálkozóval várja az érdeklődőket 19.30-tól: Jancsó Miklós Kövek üzenete, Budapest és Fáy Béla Lehet így is című filmjeinek vetítése után Jancsó Nyika operatőr és Fáy Béla rendező beszélget.

További programok a www.zsidokulturalisfesztival.hu-n!