Ünnepi napok Martfűn, az örökzöld Tisza jegyében

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 11. 10:44

Az Alföld egyik legnépszerűbb, kvalifikált rendezvénye, az ÖrökZöld Tisza Fesztivál - az állami ünnepkörbe ágyazva - augusztus 18-án veszi kezdetét Martfűn, ahová idén is több ezer nézőt, helybélit és messzi földről érkező turistát várnak.

Több száz kilométerről is jönnek minden évben Martfűre ilyenkor, a széles műfajú, több korosztálynak szóló, negyedik alkalommal megrendezett ötnapos rendezvénysorozatra ingyenes a belépés.

A város, amely hajdan szinte csak cipőgyártásáról volt híres, ma turisztikai vonzerővé vált, természeti szépsége, a Tisza, nem utolsósorban pedig a Martfű Termal Spa szálloda és gyógyászati központ révén.

Ahogyan arról Papp Antal polgármester beszámolt, kulturális szempontból is színes rendezvényt szerveznek idén. A Republic együttes a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral lép fel, ami önmagában is zenei csemege.

Az augusztus 20-i ünnepkör szakrális eseményei mellett gyermekprogramok, orgona hangverseny, rejtvényfejtők vetélkedője, teniszparádé, festménykiállítás, fogathajtó verseny, távcsöves csillagvizsgálás, popkoncert, lampionos hajófelvonulás vonzza majd a nézőket.

A fesztivál keretében kerül sor a Martfűi Sörgyár 30 éves fennállása alkalmából tartott ünnepségre, amelyen részt vesznek a Heineken helyi vezetőin kívül a holland nagykövetség munkatársai is.

Az augusztus 23-ig tartó rendezvények között a fiatalokat vonzza a Meet You In Martfű nemzetközi ifjúsági találkozó, öt ország részvételével, az Európai Unió támogatásával.

A városi ünnepi megemlékezés része augusztus 20-án a helyi tűzijáték, valamint a Magyar Állami Népi Együttes műsora, Naplegenda címmel.