Változatos nyári programok az AGORA-ban

Forrás: turizmus.com

 2015. május 28. 17:09

Gyermek és ifjúsági programokkal, a rétegigényt kiszolgáló, de már helyi hagyománynak mondható Bloomsday-el és a több tízezer embert megmozdító Szent Iván-éji vigassággal indítja a nyarat a vasi megyeszékhelyen az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ.

A hagyományos programok mellett lesz egy újdonság, elindul a Miénk itt a tér elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy élőbbé tegyék Szombathely belvárosát.
Hétről-hétre olyan kulturális és sportrendezvényeknek szeretnének otthont adni a város főterén, amelyek bemutatják a Szombathelyre érkezőknek a helyi kulturális értékeit, és egyben bemutatkozási lehetőséget adnak a városban működő civil szervezetek és oktatási intézmények számára is.

Rövidesen egy állandó színpadot állítanak fel a főtéren, ahol minden hétvégén egymást váltják majd a különböző produkciók, helyet kapnak amatőr együttesek és utcazenészek is.
Szombathely második leglátogatottabb tömegrendezvénye - a Savaria Történelmi Karnevál után - a Szent Iván-éji vigasság, amelyet az év legrövidebb éjszakájához legközelebb eső hétvégén, június 20-án szombaton tartanak. A Bloomsday-t 21. alkalommal rendezik meg június 16-án.