A képviseletek bezárásáról ír az FVW

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 11:59

Az egyik legrangosabb német turisztikai szaklap, a Fremdenverkehrswirtschaft január 16-i számában tolmácsolja a magyar külképviseletek bezárása keltette meglepetést.

Ettől a pillanattól kezdve, nem csak a jól értesültek, hanem az egész német és osztrák turisztikai szakma ismeri a kialakult helyzetet. A FVW megfogalmazása szerint " a Magyar Turisztikai Ügynökség átszervez. Ennek egyik jele, hogy bezárja bécsi irodáját. A németországi jelenlét is bizonytalanná vált.

A bécsi magyar turisztikai képviselet bezár. Kovács Balázs, az ottani igazgató ... egy körlevélben, kollégáival együtt már el is búcsúzott szakmai partnereitől. Hogy pontosan mikor zár be a bécsi fiók, arról még egyeztetés folyik, mondták Bécsben.

Az intézkedés hátterében nyilvánvalóan a Magyar Turisztikai Ügynökség külföldi képviseleteinek jelentős átszervezése áll, amely eredményeképpen új képviseletek nyílhatnak majd...

Addig azonban radikális lépésekre kerülhet sor, amely érintheti a németországi hivatalokat is. A magyar turisztikai szervezetnek Frankfurtban, Münchenben és Berlinben van kirendeltsége. Ez utóbbi város magyar követségén dolgozik Mezősi Csilla igazgatónő, aki Németországért és Svájcért felel. Az ő irányítása alatt összesen öt munkatárs dolgozik a német piacon a magyar idegenforgalomért.

Béccsel ellentétben hozzájuk még nem érkezett felmondás, mint megtudtuk. Mezősit eddig ugyan nem tudtuk elérni nyilatkozatért" írja a meglepetéstől szokatlan tanácstalansággal fogalmazó tudósító.