Az Édesmindegy desszertbárban a kalória nem mindegy

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. március 23. 18:28

A Pozsonyi út meghatározó üzletének, az Édesmindegy desszertbárnak tulajdonosa Keleti Marika, aki onkológusként már korábban is szívügyének tartotta az egészséges táplálkozás fontosságát. Az ő álmából született meg 2013-ban ez a különleges desszertbár, mely azóta a kerület ikonikus helyszíne lett.

Az újlipótvárosi Édesmindegy több mint egy desszertbár, a környéken lakók számára egyfajta közösségi tér is, ahova szívesen ugranak be sütizni, villásreggelizni, bruncholni.

Otthonos hangulatú már a bejárat is

Fotó: Édesmindegy

A portugál dizájn, a kézzel festett csempék, a régi vízimalom fájából készült asztalok, a fekete gránit pult összefonódva egy izgalmas és meghitt környezetet teremtettek a XIII. kerület lüktető gasztro főutcáján, amely fiatalos, pezsgő hangulatával rengeteg turistát is vonz.

A desszertbár tíz éve szolgálja a vendégeket, és a pandémia alatt is kiemelkedő szerepet vállalt mint az egyetlen nyitva tartó vendéglátó egység az utcában. A 17 fős csapat összetartó családként működött, vállvetve küzdve a nehézségekkel.

Különleges saját receptjeik alapján készült tányérdesszertjeik, mint például a portugál krémes, a Fekete Mamba és a népszerű kézműves gőzgombóc variációk, valamint a házias, kiadós reggelik, brunchok és napi menük egyedi választéka izgalmasan egészíti ki sós ételkínálatukat.

Széles brunchválaszték

Fotó: Édesmindegy

Az étlapon nem csupán ínycsiklandozó ételek, hanem finom kávék, teák és különleges koktélok is szerepelnek.

Termékeik prémium minőségű alapanyagokból készülnek, és a tulajdonos egészségtudatos szemléletének köszönhetően gazdag zöldség- és mártogatósválasztékkal kiegészülve könnyű, egészséges fogásokat kínálnak a vendégeknek. Az étlapot évente kétszer frissítik az újítás és a szezonalitás jegyében.

Az ikonikus portugál krémes

Fotó: Édesmindegy

Az Édesmindegy desszertbár 2023-ban elnyerte az Év Üzlete díjat a XIII. kerületi önkormányzattól. Az elismeréssel az árukínálat mennyiségét és minőségét, az elérhető árakat, valamint a dolgozók figyelmességét, segítőkészségét és a kulturált környezetet is értékelték.

A tulajdonos és a kollégák egyaránt elkötelezettek a hagyományos, személyes vendéglátás, a családias légkör mellett. A kerület kitüntetését hatalmas megtiszteltetésnek tartják, ugyanakkor számukra az igazi elismerést a vendégek elégedettsége jelenti, akik távozás után már alig várják, hogy visszatérjenek, mert ilyen az Édesmindegy varázsa. (X)