Fehérnemű a szállodai vízforralóban?

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 06. 12:29

Soha nem tudjuk, ki lakott előttünk a szobában, nem árt tehát erre is gondolni, mikor elfoglaljuk szállodai szobánkat. Ezt a témát elemzi az alltomresor.se online turisztikai lap, és olykor meglepő következtetésekre jut.

A szállodások – főleg a takarítónők – tudnának csak arról mesélni, hogy egyes vendégek milyen dolgokat csinálnak, amikor becsukják maguk mögött az ajtót. Van, aki mielőtt kicsekkol, beágyaz maga után, más meg a hófehér fürdőlepedőbe törli a koszos cipőjét. Ez utóbbi nem is olyan extrém jelenség. Az emberek higiéniai szintje meg igénye nagyon eltérő, főleg, ha nem látja senki, és ha úgy érzik, a pénzükért mindent megtehetnek.

Több online magazint bejárta a közelmúltban az a hír, hogy vigyázni kell a vízforralóval, mert kiderült, hogy egyes szállodákban a vendégek abban mossák a fehérneműjüket. Mások meg ázsiai leves készítésére használják, amitől annak furcsa mellékíze lesz. Nem árt tehát kétszer átfőzni – friss vízzel – kávéivás előtt a készüléket. Erre akkor is szükség van, ha ez a gyanú fel sem merül, mert az állott vizet ki kell cserélni. A vízköves vízforraló nem vet jó fényt a szállodára.

Van, aki beágyaz mielőtt kicsekkol, míg más a hófehér fürdőlepedőbe törli a koszos cipőjét

 

A szaklap egy másik cikkében arra is figyelmeztet, hogy higiéniai okból ne üljünk a székre fehérneműben, netán meztelenül, csak ruhában vagy fürdőköpenyben, hiszen aki előttünk ott lakott, lehet, hogy utcai kabátban ülve telefonált benne, esetleg feltette rá a lábát.

Az óvatosak kétszer is elmossák fogmosás előtt a poharat, de a még pedánsabbak a saját műanyag poharukat használják.

A wc-illatosító flakon nyomója rejtett baktériumforrás, hiszen még kézmosás előtt nyomják meg a vendégek, ezért inkább mellőzzük annak használatát.