Felavatták a győri multifunkcionális csarnokot

Forrás: MTI

 2014. november 15. 18:13

Felavatták szombat délután a győri Audi Arénát, a kisalföldi megyeszékhely új multifunkcionális csarnokát. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt: ha van Magyarországon olyan csapat, amelyik kiérdemelte az ország legmodernebb sportarénáját, akkor az a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapa

A változtatható befogadóképességű, de akár 5500 néző befogadására is alakítható létesítmény építése januárban kezdődött. A kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan aréna épült, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgál.

Június végén jelentették be, hogy tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett az aréna névadó szponzora. A létesítmény küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak.

Az új létesítmény nemcsak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.