Hotel Milenij: ötcsillagos luxus az opatijai Riviérán

Forrás: turizmus.com

 2024. április 26. 16:52

Opatija központjában, kiváló elhelyezkedéssel várja vendégeit a Hotel Milenij, amely történelmi hangulatával, lenyűgöző panorámájával és kifinomult szolgáltatásaival kiváló választás egy horvátországi pihenéshez.

Opatija mindig is az arisztokrácia egyik kedvenc úti célja volt, népszerű musicalek és operák színhelye. A 20-as 30-as években fényűző partikat rendeztek a városban, az 50-es és 60-as években nagyszabású fesztiváloknak adott otthont.

A Hotel Milenij történelmi villája 1908-ban épült egy meglévő épület bővítésével, a híres építész, Carl Seidl tervei alapján. Az épülethez 1924-ben építették hozzá a báltermet, amely a mai Argonauti étterem, a falakat Karl Ludwig Hassman bécsi művész festette. A festmények az argonauták mitológiai történetét ábrázolják, amely a Kvarner-öbölhöz kötődik. Bár a szálloda a több mint egy évszázad alatt több felújításon és modernizáción is átesett, 2016–2017-ben pedig teljes felújítás történt, az épület ma is őrzi történelmi, arisztokratikus hangulatát.

A Carl Seidl tervei alapján épült Hotel Milenij

Fotó: Amadria Park

Már elhelyezkedése is ellenállhatatlanul vonzóvá teszi, hiszen a város központjához közel fekszik, néhány lépésre a tengerparttól, varázslatos kilátással a Kvarner-öbölre. Az épület egyik oldalán gyönyörű park és a Szent Jakab-templom, a másikon a híres Lungomare tengerparti sétány és a Slatina strand található. Rövid sétával elérhető számos látnivaló.

Kilátás a szállodából

Fotó: Amadria Park

A szálloda 102 stílusos, fényűzően berendezett szobájában és lakosztályában kellemes atmoszféra várja a vendégeket, kilátással a város talán leghíresebb, Lány sirállyal című szobrára, amely 1956 óta Opatija szimbóluma.

Panoráma a lakosztályból

Fotó: Amadria Park

A hotel két vendéglátóhelye, a Caffé Wagner és az Argonauti étterem régóta kedvence Opatija prominens személyiségeinek és társasági életének. A kiváló szerviz és az ellenállhatatlan konyha mellett minden bizonnyal a tengerre néző terasz teszi igazán különlegessé az itt töltött időt, az aperitif, a kávé, a koktélok vagy a vacsora mellé itt lélegzetelállító kilátás is jár a Kvarner-öbölre. Megfizethetetlen élmény itt indítani a napot egy kiadós reggelivel vagy egy finom kávéval, amihez desszert- és fagylaltkülönlegességek is megkóstolhatók, vagy este kiülni egy pohár borral, és lágy zongoraszó mellett gyönyörködni a tenger látványában. Érthető, hogy a Caffé Wagner terasza Opatija egyik legkedveltebb helyszíne, turisták és helyiek találkozóhelye. Nyaranta a terasz különleges rendezvényhelyszínné változik, heti öt alkalommal élőzene, csütörtökönként pedig neves művészek és gazdag programsorozat gondoskodik a kellemes kikapcsolódásról.

Nyaranta a terasz különleges rendezvényhelyszínné változik

Fotó: Amadria Park

A hotelben a wellnessélményekről sem kell lemondani, a Royal Spa minden évszakban feltöltődést kínál. A szolgáltatások között finn szauna, törökfürdő, sószauna, jégkút, fűtött nyugágyak találhatók, a relax zónában frissítő tea, víz és gyümölcs kényeztet.

A szálloda szlogenje szerint itt a luxus találkozik a kényelemmel, a kifinomultság találkozik a stílussal. Egy biztos, a hotel különleges vonzerővel bír, egyedi hangulata az üzleti és a leisure utazók számára egyaránt izgalmas. Nem véletlen, hogy számos díjat elnyertek az évek során, 2013-ban pedig Horvátország leginnovatívabb szállodájának választották. Filozófiájuk szerint elkötelezettek az utazási élmény tökéletesítése iránt, amit folyamatos innovációval és a legmagasabb színvonalú vendéglátással váltanak valóra.

Fedezd fel az ötcsillagos luxust az opatijai Riviérán a Hotel Milenijben! Különleges történelmi hangulatú tartózkodását most 20%-os kedvezménnyel foglalhatja április 30-ig!

(X)

Nyitókép: Amadria Park

.