A Kempinski folytatja afrikai terjeszkedését

 2014. július 31. 18:36

A Kempinski Hotels üzemelteti a kongói Kinshasában a Kempinski Hotel Fleuve Congo-t.

Augusztus elsejétől 11 éven át a szállodalánc menedzseli az Afrika legnagyobb folyójáról elnevezett hotelt, amely a követségi kerület szívében található. A 22 emeletes épületből pazar kilátás nyílik a Kongó folyóra, valamint a Kongói Demokratikus Köztársaság (az egykori Zaire) fővárosára, illetve a mellette fekvő Brazzaville-re, a Kongói Köztársaság fővárosára. A kerület legmagasabb épületeként számon tartott szállodát egyébként alapvetően irodaháznak tervezték, hotelként 2 éve üzemel.

 

A szálloda 237 szobát (közte 42 lakosztályt) kínál, emellett három étterem, négy bár és öt rendezvényterem, teniszpályák, kinti medence, fitneszterem, billiárd-terem, spa szerepel szolgáltatásai között. A hotel főleg az üzletemberek és luxuskörülményekre vágyó csoportok számára előnyös, de a közeli 18 lyukas golfpálya a szabadidős vendégek számára is vonzóvá teszi.

A Kempinski Hotels jelenleg 74 szállodát üzemeltet a világ 31 országában és 40 további hotel áll fejlesztés alatt. A cég afrikai terjeszkedésétől nem csupán komoly bevételeket, de az új tehetségek felkutatását is várják.