Szálláshely-vendéglátás

A világ legrégebbi szállodája egy japán szigeten működik

A Nishiyama Onsen Keiunku már 705 éve ugyanazon a helyen áll és a család 52. generációja igazgatja. A japán palota egy hegyvidéki területen található, Honshu-n, két és fél órányira van a Japán legmagasabb szent hegyétől, a Fujitól.

Forrás: vagabond.se | 2017. január 2. hétfő 14:22 nyomtatás

Jóval a magyar honfoglalás előtt, időszámításunk után már 705-ben laktak itt fizető vendégek, a család rokonain és a meghívottakon kívül. A hagyományos japán stílusú építészet egyik gyöngyszemének vonzereje, hogy hat hőforrás található itt.  Hamar felismerték ezek gyógyító erejét az ide zarándokló vendégek.  De csak 2011-ben „fedezték fel", mint igazi ritkaságot, ekkor került be a patinás létesítmény a Guinness Rekordok Könyvébe , mint a világ legrégebbi, és ma is működő szállodája – tájékoztat a Vagabond.se online turisztikai hírportál.

 

A belső berendezés nem sokat változott az évszázadok folyamán, bár az európai vendégek kedvéért hagyományos fotel és ágyszerű alkalmatosságok is találhatók aq szobákban, nemcsak a nagyon alacsony és puritán japán gyékények. A 37 szoba mindegyikének elég borsos az ára, bár japán viszonylatban nem megfizethetetlen. Minden van itt, ami tipikusan japán, a szusiktól a karaoke bárokig, de nem hiányoznak az ínyenceknek való különleges marhahúsok sem.

Megosztás:

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. A hozzászóláshoz