Adományozhatnak hűségpontjaikkal az Accor törzsvendégek

Forrás: turizmus.com

 2014. december 19. 13:51

A Csoport kezdeményezéseinek a hatását tovább erősítve, az Accor lehetővé tette vendégeinek, hogy a Le Club Accorhotels hűségprogramban gyűjtött pontjaikat adományokká konvertálják az Accor Szolidarítás alapítványi alap számára.

A hűségprogram 17 millió tagja anyagilag is hozzájárulhat az Accor Szolidaritás természeti katasztrófákkal és humanitárius krízisekkel  foglalkozó helyi NGO-kat támogató célkitűzéseihez. A felajánlott összegek (2000 hűségpont = 40 Euró) egy vészhelyzeti alapba kerülnek, melyet károsult lakóterületek újjáépítésére fordítanak ott, ahol a Csoport jelen van. A Fülöp-szigeteken 2014-ben például az Accor Szolidaritás az ABS-CBN Alapítványt támogatta, ami előkészített és végigvitt egy programot, melynek keretében a Haiyan Tájfun által lerombolt iskolákat építettek újra.

Mivel a kitűzött cél  az Accor Szolidaritás illetve  a vendégek kezdeményezéseinek a támogatása, a Csoport minden felajánlott Euró után egy Eurót adományoz  az alapítványi alap számára.

Az Accor Szolidaritás alapítványi alapot az Accor Alapítványból hozták létre 2013-ban. Az új szervezet sokkal rugalmasabb, de ugyanazt a célt szolgálja: kultúák összekötése és az emberek fejlődésének és közösségbe való integrálásának a támogatása.  A vészhelyzetben történő segítségnyújtáson túl az Accor Szolidaritás a gazdasági fejlődés támogatására is koncentrál azzal, hogy a helyi know-how-t népszerűsíti, továbbá hátrányos helyzetű fiatalokat tanítására és integrációjára áldoz. Körülbelül 200.000 kedvezményezett kapott direkt és indirekt támogatást több mint 200 projekten keresztül 41 országban 2008 óta.