Angolok és finnek jönnek a Sziget fesztiválra

Forrás: turizmus.com

 2016. június 28. 12:59

A 2016-os nyári fesztiválszezonban a külföldieket elsősorban a Balaton Sound és a Sziget fesztivál vonzza, a trivago.hu szálláskereső weboldal felmérése szerint.

A Balaton Sound arányában a belgák körében a legnépszerűbb az idén, de szlovákok és osztrákok is nagy számban érkeznek. A Sziget fesztivál idejére az angolok, finnek, svédek keresték eddig legnagyobb arányban a budapesti szálláshelyeket, de német, olasz és belga bulizókra is számítani lehet.

 

A magyar zeneszeretők közül a holnap kezdődő VOLT is nagy tömegeket vonz. A fesztivál idejére a belföldi szálláskeresések 13%-a Sopronra irányult, június 29. és július 2. között ez a legkeresettebb úti cél. Hasonlóan népszerű a Balaton Sound is – Zamárdi és a közeli Siófok szállásaira július 6. és 10. között a trivago.hu látogatóinak eddig összesen több mint ötöde kattintott az azonos dátumra leadott összes belföldi keresésből.

 

Aki a VOLT fesztiválon töltene el egynél több napot és nincs hol aludnia, annak már nincs sok esélye a szó szerint „last minute” foglalásra, a szállások ugyanis elkeltek Sopronban. A Balaton Soundra azonban viszonylag könnyű ajánlatot találni, a zamárdi és siófoki szobák közel ötöde még kiadó július 6-10-re. A szállásár Zamárdiban átlagosan 26 400 forint (2 főre, 1 éjszakára), Siófokon pedig 49 000 forint a fesztivál ideje alatt. Budapest a Sziget fesztivál idejére nem drasztikusan, de emeli az árakat; az előző, fesztiválmentes héthez képest 13%-os az árnövekedés, átlagosan 33 400 forintért lehet szállást foglalni augusztus 10. és 17. között.