Az MSZÉSZ üdvözli a SZÉP-kártya előnyének megőrzését

Forrás: turizmus.com

 2014. november 20. 16:25

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közleményben üdvözölte, hogy a Parlament által megszavazott 2015. évi adóváltozások a tervezettől eltérően változatlanul hagyják a nem pénzbeli juttatások közterheit.

Az új szabályozás értelmében a béren kívüli juttatások eddigi éves 500 ezer forintos keretét 450 ezer forintig változatlanul kedvezményes, 35,7 százalékos adókötelezettség terheli, 200 ezer forintos összeghatár felett már csak SZÉP-kártyán adható ez a juttatás.

Bár a tapasztalatok szerint a Széchenyi Pihenőkártyán levő három zseb (vendéglátás, szállásadás, szabadidő) közül a vendéglátás részaránya mintegy kétharmados, az MSZÉSZ reméli, hogy a főleg vidéki gyógy- és wellness-szállodák iránti belföldi keresletben meghatározó szerepet játszó SZÉP-kártya felhasználás nem fog csökkenni. Ez a döntően hazai kis- és középvállalatok által üzemeltetett hotelek fenntartható működése, a munkahelyek védelme szempontjából kulcskérdés – szögezi le a SZÉP-kártya szabályozásának 2015. évi változásaira reagáló állásfoglalásában a szövetség.