Balett a háztetőn Győrben

 2012. június 29. 16:29

A jubileumi év júniusi eseményéhez a Hotel Rába City Center belga étterme és belső tetőterasza biztosított különleges helyszínt június 20-án. Nemcsak a helyszín volt egyedülálló, hanem az erre az estére kigondolt és megszervezett program minden pillanata, amely a táncművészet, a zene és a gasztronómia csúcstalálkozójaként vonulhat be Győr és a Danubius krónikáiba.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével és kedves köszöntő beszéddel Dr. Deák Imre a Danubius Hotels Group vezérigazgatója, Borkai Zsolt polgármester, Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester és Kis János, a Győri Balett igazgatója. Közel 120 meghívott győri cégvezető és corporate partner mellett a média képviselői is részesei, sőt szemtanúi lehettek az együttműködésnek, amelyet a Hotel Rába City Center és a Győri Balett alakított ki egymással. A kultúra közvetítésének és pártolásának évek óta felvállalt missziója vezetett odáig, hogy a VIII. Magyar Táncfesztivál egyik új eleme lett a győri Danubius szálloda helyszínként való bevonása a táncművészeti seregszemle programjai közé. A szállodai belső tetőn került bemutatásra egy külön erre az alkalomra komponált Győri Balett performance –  ROOFDANCE -, amelyet a szálloda előtt felállított kivetítőn mindenki élőben csodálhatott meg.



A Kultúra és tánc mottóval fémjelzett este fénypontját, a különleges, vonósnégyes háttérzenével és fény effektusokkal gazdagított balett előadást fogadás és borkóstolós gálavacsora előzte meg a Belgian Beer Cafeban. A táncművészet köré felépített, a táncfesztivál előadásai által ihletett, a tánc eredete szerinti nemzet gasztronómiájára komponált többfogásos menü varázslatos ízekkel és a hozzájuk illő csúcsborokkal szinte világkörüli útra repítette a vendégeket.