Buszfordulóból a Hilton lobbiba

Forrás: turizmus.com

 2015. július 21. 18:37

A Hilton Budapest mindaddig megközelíthető autóbusszal, amíg el nem készül a Hunyadi János utcai buszfordulóból a szállodába vezető lift – tudhattuk meg a hotel menedzsmentjétől.

A Hilton Budapest közleményben is reagált a „Buszforduló a Hilton alatt" cikkünkre, amely július 20-i számunkban jelent meg, s amelyben, az index.hu hírére alapozva a Budai Várba autóbusszal igyekvő turisták lehetőségeiről írtunk.

A Hilton menedzsmentjének írásbeli tájékoztatása szerint „...a Budai Vár és Környéke Közlekedés Fejlesztése koncepció keretében elkészült a ... három helyszínen (Lovas utca – Anjou bástya, Szentháromság utca – Gránit lépcső és Iskola utca – Ibolya lépcső) a védett övezet akadálymentes megközelítését biztosító lift... A Budavári Önkormányzat és a Hilton Budapest hosszútávú közös stratégiát dolgozott ki a vári világörökségi védett övezet megóvására  és a szállodába busszal érkező szállóvendégek  biztonságos közlekedésének megoldására. A szálloda alatt elkészült buszfordítóhoz kapcsolódóan a hotel saját területén kialakít... egy ... fogadó területet, ahonnan a busszal érkező (többnyire MICE) vendégek akadálymentesen és kényelmesen közvetlenül juthatnak el a ... szálloda közösségi területeire..."

Szerkesztőségünk kérdésére Árvai Zoltán szállodaigazgató megerősítette, hogy a közleményben említett fogadóépületet lift köti majd össze a hotel épületével, tehát a vendégek – akik nem feltétlenül buszos csoport tagjai, hanem, akár egy konferencia rendezvényre igyekvő résztvevői is lehetnek – akadálymentesen juthatnak fel-, illetve le a buszforduló és a ház között. A fogadóépület, illetve a lift elkészültéig továbbra is behajthatnak – külön engedéllyel – a vendégeket szállító autóbuszok.