Erős, nagy ágyak, széles lépcsők, molett alkalmazottak

Forrás: turizmus.com

 2014. október 24. 22:43

A repülőgéptől a modern formatervezésű, vékony kis vasból hajlított éttermi székekig nagyon sok helyen éri diszkrimináció a túlsúlyos vendéget.

A legtöbb új, „trendi" helyen az ilyen problémára nem is gondolnak, hiszen egészen fiatalok a tervezők, a tulajdonosok és a vendégek is – jóllehet, a tízen- és huszonévesek között is egyre többen haladják meg a 100-120 kilót vagy annál is többet.

Még nagyobb probléma ez az amerikai kontinensen. Az elhízás okait most ne firtassuk, helyette inkább hírt adunk az amerikaiak által oly kedvelt mexikói Cancún üdülőhely egyik új szállodájáról. A Szabadság Paradicsom névre keresztelt üdülőhelynek minden egyes elemét úgy alakították ki, hogy ne legyen gond az sem, ha 200 kilós vendég érkezik. Elvégre miért ne élvezhetnék ők ugyanúgy a nyaralás perceit, mint bárki más?  Itt az ágy, a székek, a fotelek mind-mind elbírják az akármilyen súlyú vendéget. A strandszékek természetesen nem pillekönnyű műanyagból készülnek. A medencébe sem gyenge alumíniumlépcső vezet. És ami a legfontosabb: a kiszolgáló személyzet tagjainak többsége sem vékony. Így nem érzi magát kínosan a bikinire vetkőző duci hölgy sem. A medencés partikon sincsenek zavarban és az éttermekben sem: bár kapható diétás menü, nem néznek rájuk szemrehányóan, ha normális menüt rendelnek.

Érdekes, hogy amíg más kisebbségek vagy csoportok számára már régen kitaláltak programokat, túrákat, nyaralási ötleteket (lásd a melegek vagy újabban szinglik számára kifejlesztett utak, bárok, éttermek) addig a túlsúlyosak, akik pedig sokkal többen vannak, eddig nem nagyon hallatták szavukat, pedig az USA-ban több szervezete is van az elhízott embereknek. A hírek szerint Kubában és Dominikában is több szálloda szeretné követni a mexikói példát.