Fürdő- és wellness részleg fejlesztés a mezőkövesdi Hajnal Hotelben

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2014. november 27. 11:46

A mezőkövesdi Hajnal Hotel tervezett új medencéinek kiépítése – önerőből - december elsején kezdődik, és várhatóan jövő májusban elkészül.

A közelmúltban lezajlott szállodai felújítás része volt a nyílászárók cseréje, a mágneszáras ajtók beszerelése, a szobák felújítása, hőszigetelés, napelemes fűtés, udvar térkövezése és a gyógyászati részleg többmilliós felszerelése, új gépekkel. A wellness rész fejlesztése, illetve áthelyezése a medencék építkezési munkáitól függ. Amint azt Lázár Sándor tulajdonos-igazgató elmondta, egy teljesen új részleget szeretnének itt kialakítani.

 

A Zsóry Gyógy és Strandfürdő szomszédságában lévő Hajnal Hotel több mint tíz évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult útjára. Az 54 szobás, 120 fő befogadására alkalmas szálloda saját gyógyvízzel rendelkezik, melyet a 485 méter mélyből feltörő 36-38°C-os forrás táplál. A gyógymedence egész évben üzemel, nyáron nyitott, télen fedett formában.

A szálloda erőssége a gazdagon felszerelt gyógy- és wellness részleg. A gyógyulni vágyókat először belgyógyász-reumatológus főorvos vizsgálja ki, hogy kiválassza a szükséges kezeléseket. Létezik itt lökéshullám, hang- és fényterápia, a mátraderecskeihez hasonló hatásmechanizmusú mofetta-kabin, denevérágy, a legkülönbözőbb gépi és kézi masszázsfajták, valamint dupla mágneses magneto-elektro-akupunktúrás készülék, amely az akupunktúrás pontok stimulálásán keresztül aktiválja a szervezet egyensúlybeállító, „öngyógyító” folyamatait.

A kifejezetten a gyógyfürdőkben használatos tangentor kádakat, valamint a hévízi és holt -tengeri iszappakolásokat is orvosi javallatra alkalmazzák.