Fürdővárosokban pünkösdölünk

Forrás: turizmus.com

 2016. május 16. 10:33

A pünkösdi hosszú hétvégén közel négyszeresére nő a belföldi vendégforgalom egy átlagos májusi hétvégéhez képest. A 10 legnépszerűbb úti cél fürdőzési lehetőségeivel vonzza a magyarokat – áll a Szallas.hu felmérésében.

Kihasználják a belföldi utazók a pünkösdi hosszú hétvégét, a Szallas.hu adatai szerint az ünnep nyújtotta háromnapos pihenőre egy átlagos hétvégéhez képest közel négyszer több foglalás érkezett. Pünkösd leginkább Budapesten, Egerben és Siófokon fog több vendéget eredményezni, akik a hoteleket, vendégházakat és panziókat fogják megtölteni. A nyári szezonon túl kétségkívül a hosszú hétvégéken utaznak el a legtöbben pihenni – ebben az évben erre legközelebb mindenszentekkor lesz lehetőség –, ezért sokan indultak útnak most pünkösdkor. A vendégek átlagosan 2 napos csomagokat foglaltak, és 40 393 Ft-ot fordítanak szállásra.

A pünkösdi hétvégére szóló foglalások negyedét rendezik SZÉP-kártyával a vendégek. A 2014 során feltöltött összegeket éppen a hónap végéig, május 31-éig lehet felhasználni. Ebből adódhat, hogy a SZÉP-kártyával fizetők átlagosan többet, 44 451 Ft-ot szánnak a hosszú hétvégi kikapcsolódásra.

A legnépszerűbb ünnepi csomagajánlatokat jellemzően a hotelek nyújtják, melyeket a Szallas.hu adatai alapján Balatonfüreden, Velencében és Zamárdiban, míg a Szallasguru.hu-n rögzített foglalások szerint Siófokon és Tapolcán választják a vendégek.

 

Top 10 belföldi utazási célpont a pünkösdi hosszú hétvégén:

1. Budapest

2. Eger

3. Siófok

4. Szeged

5. Gyula

6. Hajdúszoboszló

7. Miskolctapolca

8. Balatonfüred

9. Hévíz

10. Balatonföldvár