Gasztroélményekkel ünnepelt a Lázár Lovaspark

Forrás: turizmus.com

 2016. április 16. 07:08

A 15 éves Lázár Lovaspark étel- és italremekeket, valamint kézműves termékeket felvonultató partin látta vendégül barátait és csaknem 300 szakmabeli és corporate partnerét, stílusosan 15-én, 15 órától.

Lázár Vilmos tulajdonos, valamint Darázs György igazgató köszöntőjéből megtudhattuk, esetükben érdemes volt nagyot álmodni, ma már egész kis birodalom épült az egykori, szerény lovarda és vendéglátóhely köré. A vendégek száma ma már, éves szinten meghaladja a 200 ezret, és a megszokott küldőpiacokon felül rengeteg dunai hajós vendég találja meg őket, sőt indiai, kínai, tajvani, dubai turisták is.

A szabadban több ezer, zárt térben 710 vendéget fogadni tudó helyszín saját konyhája mellett az ország különböző szegletéből érkező pincészetek és pálinkamanufaktúrák nedűivel, valamint kézműves sajt-, csokoládé- és húskészítményekkel várta a vendégeket. Ezen felül bográcsban egy-egy tájegység jellegzetes ételei is elkészültek, így például karcagi birkapörkölt és slambuc.

A vendégsereg egy rövid filmösszeállítást is megtekinthetett a lovaspark múltjáról, majd lovasszínházi produkció és koncert színesítette a programot.

 

A Lázár Lovaspark szinte egész évben ünnepel, februárban a Torkos Csütörtökkel vette kezdetét a jubileumi év - pedig, az a' la carte nem egy ilyen helyszín műfaja igazán -, a következő napokban pedig csatlakoznak a "Kóstolj bele a tavaszba" kezdeményezéshez, és szabadtéri grillezett ételeket kínálnak majd.

Hamarosan átadják át a Lázár-fivérek édesapja emlékére állított kis kápolnát, amely a jövőben esküvői szertartások helyszíne lehet. Megtudhattuk azt is, hogy megújult és korszerűbbé vált a tribün és a parkoló, az eszközpark pedig 250 székkel bővült.

Az eseményről képgalériánkat megtekintheti itt: http://turizmus.com/cimlap?g=61600