Károvits Tamás kilép az Ipartestületből

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 28. 23:52

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének korábbi elnöke nyílt levélben tiltakozik az idei Gundel-díjasok kiválasztása ellen.

Károvits Tamás, az MVI korábbi elnöke és alapító alelnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében tiltakozik a Gundel-díj idei odaítélése miatt.

Többek között azt írja, hogy „meglepetéssel olvasom az MVI Gundel Károly – díj díjazottjainak névsorát…” Kifejti, hogy korábban „életműdíjról beszéltünk és a tavalyi képviselőtestületi ülésen…is ebben állapodtunk meg.” Hozzáteszi, hogy a „díjazottak szakmai eredményeit természetesen értékelem és becsülöm, elfogadom, de életműről nem beszélhetünk.” A díjazottak méltatását kritikával illetve úgy fogalmaz, hogy „a Bocuse d’Or a francia konyha reklámja, ami helyett (a Gundel Károly díj – a szerk.) a hazai szakma és vendéglátás turisztikai vonzerejét a magyar gasztronómia felkarolása szolgálná.” Az MVI jelenlegi vezetésének tevékenységét minősítve többek között azt írja, hogy „nem értékeli és nem is ismeri azoknak a szakembereknek a munkáját, akik időt fáradtságot és pénzt nem kímélve dolgoztak a vendéglátós szakma boldogulásáért az elmúlt huszonnégy évben! Éppen ezért a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alapító alelnöke, majd nyolc évig elnöke és 14 évig tiszteletbeli elnökeként bejelentem, hogy kilépek az Ipartestületből.

 

Kovács László, az MVI elnöke szerkesztőségünk megkeresésére az alábbi rövid választ küldte:

Kedves Tamás!

Sajnos minden Új születése fájdalommal és veszteséggel jár. Köszönjük a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alapításakor végzett elévülhetetlen érdemű munkádat  és jó egészséget kívánunk a továbbiakhoz.”