Kétmilliárdhoz közelít a Szallas.hu forgalma

Forrás: turizmus.com

 2016. február 10. 18:40

Több mint 40 százalékos növekedéssel, 1,89 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly a Szallas.hu portál. Mint közleményükben írták, a markáns növekedés hátterében a 2015-ben is rekordot döntő belföldi turizmus, valamint a cég sikeres külföldi terjeszkedése áll.

A közlemény szerint belföldön harmadával, míg külföldön közel duplájára növelte árbevételét 2015-ben cég, amely 175 ország több mint 150 ezer szálláshelyét kínálja.

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója elmondta: a belföld mellett egyre erőteljesebb a nemzetközi jelenlétük is. A Hotel.de-vel kötött megállapodással párhuzamosan folyamatosan építik ki saját külföldi szálláskínálatukat, elsősorban az utazók által biztonságosabbnak tartott közép-európai országokban. Tavaly a legnagyobb sikert a magyarok körében egyre népszerűbb Horvátországban, illetve Lengyelországban érték el, előbbi esetében dupláztak, míg utóbbinál triplájára növelték a közvetített forgalmukat.

A cég tájékoztatása szerint az online szállásfoglalás aránya Magyarországon 2015-ben elérte az 55 százalékot, míg a teljes online piacon a Szallas.hu részesedése közel 40 százalék volt. Tavaly átlagosan 5 százalékos áremelkedést mértek, s az eddigi foglalási adataik alapján idén is várható 4-5 százalékos áremelés a szálláshelyeken.