Konyha-party az InterContinental Budapestben

Szerző: Horváth Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2014. október 31. 13:58

Új szintre emelte a séfasztal fogalmát az InterContinental Budapest F&B részlege: a konyha teljes területén mozoghattak a vendégek, hogy kipróbálják a szállodalánc külföldi séfjeinek kreációit az október 30-i Séfek ötös fogata rendezvényen.

A kezdeményezés Budapesten debütált, de Claus Geisselmann szállodaigazgató szerint jó eséllyel tradíció lehet belőle. Az első kiadásra a Rómából, Frankfurtból, Amszterdamból, Varsóból  érkezett kollegák saját pultoknál főztek a budapesti főszakács konyhájában, hagyományos és meghökkentő kreációkat egyaránt. A vendégek pedig körbejárhatták az egyes állomásokat, és akár a fogások kulisszatitkairól is faggathatták a szakácsokat.

 

Házigazdaként Ulf Burbach a magyar konyha jellegzetességeit vonultatta fel: a libamáj sütőtök rétessel és fügemártással, a szürkemarha szarvasgombával és egri bikavér mártással érkezett. A lengyel Lukasz Pielak újszerű módon mutatta be hazája ízeit: a céklát zubrowkával (bivalyfűvel), a körtét sáfránnyal főzte a kecskesajt mousse körítéseként, a savanyúkáposzta pedig currys kókusztejben puhult a mézes malacpofa mellé.

 

David Baxter, az InterContinental Amsterdam Michelin-csillagos La Rive éttermének konyhafőnöke quinoa salátán és friss zöldségekkel kínálta füstölt lazacát, főfogásként pedig ropogós borjúmirigyet készített mango chutneyval és földimogyoró-szósszal. Az olasz konyha képviseletében Gianni di Rutigliano paradicsomleveséhez bazsalikomos burrata sajtot és parmezánropogóst tett betétnek, tengeri keszegét pedig újhagymával, olívabogyóval és spenóttal tálalta.

A legfiatalabb séf, a mindössze 23 éves Mia Hohlmann előételnek brióst ajánlott hagyományos frankfurti szósszal, majd desszertnek sárgabarack-krémes linzer süteményét kakukkfűvel bolondította meg, és almakrémet készített joconde süteményben, karamellizált körtével.

Az ételekhez borokat is felszolgáltak, és a résztvevők a Goral Vodka Master Bar kínálatát is tesztelhették.

Az InterContinental Budapest pedig folytatja gasztronómiai sorozatát: november 10-én, a Spanyol Hét beharangozásaként az ország ízei sorakoznak fel a Viva Espana vacsora keretében, utána 16-ig az ibériai konyha specialitásai kóstolhatóak meg a Corso Étteremben.