Magasabb szintre lépett, resorttá alakult a Hotel Caramell

Szerző: Németh Andrea

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. november 22. 12:28

Az MSZÉSZ novemberi közgyűlésének idejére időzíti bükfürdői Hotel Caramell nagyszabású fejlesztése révén létrejött új épületszárnyainak megnyitását. A holisztikus szemléletet megtartva resorttá alakul a szálloda, kapacitásai jóformán megduplázódnak, és jelentősen gazdagodik szolgáltatási köre is.

Megkockáztatjuk, hogy a Budapesten kívüli hotelfejlesztések közül a szállodaszövetség őszi közgyűlésének helyet adó Caramellé volt az egyik legnagyobb 2016-ban. A 3,5 milliárd forintos beruházás egymilliárd forint uniós forrás és állami támogatás bevonásával valósult meg. Az újjászületést tükrözi a névváltozás is, a jövőben Caramell Premium Resort néven fut a komplexum.

 

Családbarát fejlesztések

A szobakapacitás 62 nagyméretű lakóegységgel (köztük családi szobával és lakosztállyal) bővült, így összesen 142 szobás lett a szálloda, ahol immár 340 vendéget tudnak egy időben elszállásolni.


Kiemelt figyelmet szenteltek a család- és bababarát berendezésnek: gyermekszolgáltatások egész sorát alakították ki, illetve lesz külön családbarát rész az étteremben és a wellnessben is. A családok pihenését kalandpark, kül- és beltéri játszóterek, szabadtéri és belső gyermekmedence, gyermekanimációs programrendszer (CaramellAKids Club) színesítik.

 

Százféle kezelés egy helyen

Elkészült egy csaknem 2000 négyzetméteres szabadtéri és beltéri wellness- és szaunavilág, sőt a vendégek két különálló részleget használhatnak, az egyik az exkluzív Zen Spa, a másik a Csendes zóna – felnőttbarát wellness-sziget.

Kialakítottak egy ayurvedikus egészségközpontot ötféle szakrendeléssel, továbbá meditációs japánkertet, illetve privát VIP-kezelőket és suiteket létesítettek, amelyekben százféle szépészeti, wellness- és gyógykezelés érhető el. A szállodában igénybe vehető távol-keleti mozgásterápiák és spirituális önfejlesztő foglalkozások várhatóan a tartózkodási idő meghosszabbítására csábítják a vendégeket.

Egy új, 100 férőhelyes étteremmel is gazdagodott a ház, ahová nem csak szállóvendégeket várnak. Az aktív kikapcsolódás hívei bowling- és focipályát is találnak a csaknem 3,6 hektáros komplexum területén.

 



Budapest–Bük: 105 perc

Bük – Budapest és Hévíz után – a harmadik legnépszerűbb magyarországi város volt a külföldi látogatók körében 2014-ben és 2015-ben is, tavaly 406 ezer külföldi vendégéjszakát regisztráltak. A hazai népszerűségi listán tizedik, 269 ezer belföldi vendégéjszakával. Az összes vendégéjszakát tekintve az ötödik, míg a bevétel szerinti rangsorban a hetedik helyet foglalja el a magyar települések között.

A desztináció eredményeit javíthatja, hogy október végén átadták az M86 gyorsforgalmi utat, amely a Bük–Budapest távolságot 1 óra 45 percre rövidíti.


 

Nyugat-Dunántúl legnagyobb konferenciakapacitása

A Caramell Premium Resort a most átadott 500 férőhelyes konferenciateremmel együtt a Nyugat-Dunántúlon egyedülálló módon közel 700 fő befogadóképességű konferencia­komplexummal rendelkezik, így országos szintű nagyrendezvények is Bükfürdőt választhatják majd helyszínként. Ez a lehetőség nagyban elősegítheti, hogy a település felkerülhessen Magyarország hivatásturisztikai térképére és ne csak a Caramell számára generáljon további vendégéjszakákat – véli Glázer Tamás szállodaigazgató, aki június 15-től irányítja a szálloda fejlesztés utáni újranyitását. Munkáját két igazgatóhelyettes, Csere András és Nagy Viktória segíti.


Érdekesség, hogy a három új épületszárnyból (wellness és gyógyászat, konferenciarészleg, lakóegységek) az utóbbi kettő ezer cölöpön áll. Nagy hangsúlyt kapott az energiatudatosság is, nincs az épületekben gázfűtés, 800 kW geotermikus energiát használnak hűtés-fűtésre.