Megnyílt a Best Western Plus Lakeside Székesfehérváron

Forrás: turizmus.com

 2015. április 18. 20:56

A belvárosi csónakázótó partján felépült négycsillagos hotel a Best Western lánc ötödik magyarországi szállodája, amely az üzleti, az egészség- és a sportturizmus kiszolgálására egyaránt felkészült. Üzemeltetője az Accent Hotel Management.

Székesfehérvár belvárosában, a korábbi Vidámpark területén, az egykori óriáskerék helyén építették fel a város legújabb négycsillagos szállodáját, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át pénteken. A 2013 őszén – eredetileg Alba Medical Hotel néven – indul beruházás az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert közel egymilliárd forintos támogatással valósult meg, a fejlesztés összköltsége 2,3 milliárd forint volt – mondta el kérdésünkre Horváth Imre, a beruházó Medius Tours Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A 86 szobás, akadálymentes szálloda letisztult stílusú, finoman elegáns belsőépítészeti kialakításával, magas színvonalú szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit, akik a Best Western Plus-sztenderdnek köszönhetően olyan szolgáltatásokat vehetnek térítésmentesen igénybe, mint a nagy sebességű wifihozzáférés, tea- és kávékészítő készülék a szobában,12 órás check out, business center, fitneszszoba és szauna. A lakóegységek közül 51 néz a csónakázótóra, 35 pedig a tavat körülölelő hangulatos parkra, mely kedvelt pihenőhely. A szálloda célcsoportja között vannak a sportolók is, a szemközti telken épül ugyanis a város új kosárlabdacsarnoka, ezért a leendő kosaras vendégek testmagasságához igazodva egyes szobákat az átlagosnál hosszabb, 220 centiméteres ágyakkal szereltek fel.

 

A konferenciákat és más rendezvényeket 140 négyzetméteres, három részre szekcionálható, 150 fő befogadására alkalmas rendezvényterem szolgálja ki. A 110 férőhelyes, a tóra panorámás étterem kínálatában a magyar és francia konyha fogásai egyaránt megtalálhatók, különleges ajánlatként pedig háromféle piknikkosár közül választhatnak azok, akik a természetben szeretnének eltölteni néhány kellemesen pihentető vagy romantikus órát – tudjuk meg Tahy Viktória szállodaigazgatótól.

Az üzleti utazók, szabadidős turisták és edzőtáborozásra érkező sportolók mellett az egészségturistákat is megcélozta a Lakeside Hotel. Az épületen belül elhelyezkedő, de attól függetlenül üzemelő Medicover Egészségközpontban igénybe vehető járóbeteg-szakellátáson az OEP által nem támogatott egészségügyi szolgáltatások is elérhetőek, mint például menedzserszűrés, kardiológia, bőrgyógyászat, nőgyógyászat, urológia, ultrahang-diagnosztika, endokrinológia, ambuláns sebészet vagy gasztroenterológia.

Az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, nem titkolt céljuk, hogy Közép-Európában jegyzett várossá fejlesszék Székesfehérvárt, ehhez pedig a szolgáltatások minőségét folyamatosan emelni kell, amiben nagy segítséget jelent az új hotel.

 

Ivona Meissner, a Best Western szállodalánc regionális igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a világ több mint 100 országában 4000-et meghaladó szállodával van franchise-szerződésük. A közép-európai régió kilenc országában 70 szállodájuk van, ebből Magyarországon három a fővárosban, egy Siófokon és most az ötödik Székesfehérváron. A lánc a meglévő három szállodamárkája (Basic, Plus és Premier) mellé a közelmúltban egy újabbat vezetett be, a fiatalok elvárásaihoz igazodó, technológia-központú Vib (az angol vibrant szóból) brandet.