Milyen hatással lesz az IoT a szállodaiparra?

Forrás: M2M Zóna

 2015. augusztus 31. 17:02

Az okoseszközök a turizmusban is egyre több helyen bukkannak fel, amiben számottevő üzleti lehetőség is rejlik az ágazati szereplők számára.

A HOSPA 2013-as adatai alapján minden emberre egy darab csatlakoztatott eszköz jutott, becslésük szerint ez a szám 2020-ra eléri majd a kilencet. Jelen pillanatban másodpercenként 80 „dolog” kapcsolódik az internethez, az elkövetkezendő néhány évben viszont várhatóan 250-ig is felkúszhat ez a szám. Márpedig mindez jelentős hatással lesz az idegenforgalomra és a szállodaiparra is, melyek már most a haszonélvezői az új és a jövőbeni „okos” újításoknak – összegzi a Hospitalitynet.org.

 

Az IoT (Internet of Things – Dolgok Internete) térnyerését jól illusztrálja az SMA (Strategy Meets Action) kutatása is, mely szerint három válaszadóból ketten tervezik, hogy már jövőre beszereznek valamilyen intelligens otthoni berendezést. Ez pedig azt jelenti, hogy az utazási irodáknak és a hoteleknek sem árt előrukkolniuk újfajta megoldásokkal. Ilyen lehet a csatlakoztatott (connected) minibár, amely szenzorok segítségével jelzi a feltöltés szükségességét, de a fejlesztések közé sorolható a folyamatosan monitorozható intelligens bőrönd is.

A mobilitás és a kényelem az utazás, illetve az IoT esetén is kulcstényező. A rendelkezésre álló lehetőségek ügyes kihasználásával pedig növelhető a működési hatékonyság és személyre szabott élmény nyújtható a vendégeknek.

Egyszerűbb műveletek

Az olyan csatlakoztatott eszközök, mint az intelligens termosztátok, kamerák, kávéfőzők, tükrök, robotinasok és villanykörték egymással együttműködve, a vendégek tartózkodási helye és mozgása alapján képesek személyre szabni a különféle környezeti feltételeket. Automatikusan szabályozható például a világítás és hőmérséklet, így elkerülhető a felesleges energiafelhasználás is.

A reptereken található beléptető kapuk pedig NFC-jeladók segítségével azonosíthatják a késésben lévő utasokat, így felgyorsítható a becsekkolási folyamat.

Személyre szabott szolgáltatások

Az úton lévők és a vendégek a szolgáltatási színvonal érezhető javulását tapasztalhatják a legújabb „okos” megoldásoknak köszönhetően. A szállodák például elektronikus beléptető kártyát küldenek a vendég mobileszközére, így automatizálhatják a bejelentkezést és a szoba elfoglalását.

Az NFC-olvasóval ellátott intelligens zárak korlátozott hozzáférésének köszönhetően pedig nagyobb biztonság garantálható a hotelben tartózkodók számára. Sőt, a visszajáró vendégek esetén eltárolhatóak a szobára vonatkozó egyedi igények, amelyek aztán betölthetőek az újabb látogatások alkalmával. Így minden szállodai tartózkodás ugyanolyan színvonalú, személyre szabott élménnyé válhat.

Logisztika és biztonság

A szenzorral ellátott szállítmányoknak köszönhetően a hotelek nyomon követhetik az ellátási lánchoz kapcsolódó folyamatot, így hatékonyabban tudnak tervezni és meg tudják előzni az esetleges szolgáltatási problémákat. Az IoT-nek köszönhetően a szállodák és a légitársaságok is könnyebben és költséghatékonyabban telepíthetik a különféle biztonsági rendszereket, az intelligens kamerák és szenzorok központi irányítása pedig gyakorlatilag bármilyen asztali vagy mobilkészülékről lehetséges.

Jelenleg ezek a megoldások érhetők el a piacon, a jövőben pedig várhatóan drasztikusan emelkedni fog az „okos” módszerek száma. Nem árt tehát időben tanulmányozni ezeket, így a későbbi újítások is jobban kihasználhatóak a szállodaipari cégek számára.

Forrás: http://m2mzona.hu/kereskedelem/milyen-hatasa-lesz-az-iot-a-szallodaiparra