Munkában a szállodások SZÉP-kártya lobbija

 2012. szeptember 05. 21:50

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél nyáron sem szünetelt a lobbimunka, melynek részleteiről a szeptember 5-én a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-ben tartott választmányi ülésen számolt be a szövetség ügyvezetése.

 A SZÉP-kártya örvendetes felfutása kapcsán – erről tanúskodik a szövetség tagszállodák körében végzett nem reprezentatív felmérése is – elhangzott: az MSZÉSZ mindent elkövet annak érdekében, hogy a vendéglátás zsebre felöltött összegeket rendeltetésének megfelelően használják fel, hogy velük az ágazat szolgáltatóinak forgalmát élénkítsék, és ne élelmiszervásárlásra fordítsák azokat. Utóbbi jelenségre a SZÉP-kártyás egyeztetések alkalmával is felhívták a Nemzetgazdasági Minisztérium figyelmét. Az MSZÉSZ fontosnak tartja megőrizni az egyes zsebek átjárhatóságát a szálláshelyek irányába, és tagjai figyelmét is felhívja arra, hogy világosítsák fel erről a recepción dolgozókat annak érdekében, hogy a vendégek a szállodai számlájuk fizetéséhez mindhárom SZÉP-kártya alszámlát vegyék igénybe.
A SZÉP-kártyával összefüggő lobbitevékenység részeként csatlakozott a MSZÉSZ az MT Zrt. őszi bor-gasztronómia témájú belföldi kampányához, melynek célja az elfekvő üdülési csekkek, valamint a SZÉP-kártyára feltöltött összegek szállodai célú felhasználásának serkentése. A szállodák – a nem-MSZÉSZ tagok jelentkezéseit az RMI-k koordinálták, a tagszállodákét az MSZÉSZ-régiók – tematikus csomagokkal csatlakozhattak, a szövetség tagszállodái közül több mint ötvenen jelezték részvételüket a kampányban.
Mint azt a választmányi ülés vendégeként Maráczi Gábor, az MT Zrt. stratégiai és marketingigazgatója elmondta: a kampány kreatívja arra ösztönöz, hogy az akciós ajánlatokra keressenek rá a megújulás alatt álló itthon.hu oldalon. Szeptember közepétől ezek az ajánlatok egy mobilapplikáció révén okostelefonokon is elérhetővé válnak majd.