Rozé és Pezsgőmustra a Gesztenyés Kertben

 2014. április 24. 16:10

Május 9-11. között a Budapest Kongresszusi Központ melletti Gesztenyés kertben, a Rosalián széles borkínálat, kiemelt rozé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett street food ételeket kínálnak.

Gazdag kulturális programajánlat, gyerekműsorok és interaktív események egészítik ki az ital kóstolást. Aki mélyebben szeretné megismerni a rozék és pezsgők világát, annak érdemes jegyet váltani a Törley Pezsgő Egyetemre.

Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rozé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba

 

Az idei Rosalia a korábbi évekhez képest még színesebb gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal - a borokkal való harmónián túl - a "street food". Újfajta bisztró ételek, tengeri halak, osztriga variációk, sajt és sonka, szarvasgomba hideg és meleg ételekkel, kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, kézműves fagylalt, bonbonok és makaronok alkotják az ételsort.

Május 10-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rozék, a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt – a belépődíj fejében - szabadon kóstolhatók. Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Mondial du Rosé-n szereplő magyar borok eredményeiről.