Szálláshely-vendéglátás

 • A Sáppusztai Pálinkafőzde málnapálinkája nyert a Quintessence pálinkaversenyen

  A Sáppusztai Pálinkafőzde málnapálinkája nyert a Quintessence pálinkaversenyen

  A Sáppusztai Pálinkafőzde málnapálinkája kapta a társadalmi zsűri közönségdíját pénteken az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett nyolcadik Quintessence pálinka- és párlatversenyen, amelyre még Kínából is érkezett nevezés. 2017. 01. 21.

 • Rendkívüli MSZÉSZ közgyűlés február 21-én

  Rendkívüli MSZÉSZ közgyűlés február 21-én

  A A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Rendkívüli Közgyűlést tart 2017. február 21-én a Continental Hotel Budapest szállodában. 2017. 01. 21.

 • Villányi kóstoló Amszterdamban

  Villányi kóstoló Amszterdamban

  A legszebb Villányi Franc-okat kóstolhatta egy mesterkurzus keretében az amszterdami Wine Professional közönsége január 9-én. 2017. 01. 19.

 • A Ritz-Carlton és az InterContinental tulajdonosa a HOTCO konferencián

  A Ritz-Carlton és az InterContinental tulajdonosa a HOTCO konferencián

  A milliárdos üzletember, Khalaf Ahmad Al Habtoor lesz az egyik kiemelt résztvevője a január 30-31-én megrendezésre kerülő HOTCO szállodaipari konferenciának Budapesten. Ez az első szállodabefektetési konferencia (hotconf.com), amely kizárólag KKE régióra és a Kaukázus térségére összpontosít. 2017. 01. 19.

 • Már a tavaszra készülnek az Interben

  Már a tavaszra készülnek az Interben

  Hangzavar fogad a budapesti InterContinental halljában. Egy szabad szobánk van összesen – hallom a recepción, amikor egy tájékoztató helyszíne iránt érdeklődöm. – Éppen négy szakmai tanácskozás vendégei verődnek csapatokba a lobbiban, hogy a konferencia termekbe, illetve már a reptérre igyekezzenek. 2017. 01. 19.

 • Mégse menő a vegán?

  Mégse menő a vegán?

  Csődbe ment a világ első teljesen vegán, vagyis semmiféle állati eredetű árut nem forgalmazó élelmiszerbolt-hálózata Németországban. 2017. 01. 18.

 • Csehország megszigorította a hordós bor árusításának feltételeit

  Csehország megszigorította a hordós bor árusításának feltételeit

  Megszigorították a hordós borok árusításának feltételeit Csehországban, hogy korlátozzák a "borpancsolást" és visszaszorítsák a feketepiacot. A borkereskedelmi törvény módosításait szerdán fogadta el a cseh parlament, és a jogszabály életbe lépéséhez már csak az államfő aláírása hiányzik. 2017. 01. 18.

 • 2017-es turisztikai képzések

  2017-es turisztikai képzések

  „Az egyetlen fenntartható előny versenytársaiddal szemben az, ha képes vagy gyorsabban tanulni..." Arie De GEUS. Elkezdődött az új év és itt a lehetőség, hogy megtervezzük azt is, sok egyéb mellett, hogy milyen irányba szeretnénk fejlődni és milyen képzéseken szeretnénk részt venni. 2017. 01. 18.

 • Végül a Hilton is beadta a derekát

  Végül a Hilton is beadta a derekát

  2017 első felétől a 13 branddel rendelkező Hilton csoport minden tagja megjelenik a TripAdvisor instant foglalási rendszerében. 2017. 01. 17.

 • A kutyabarátok mostantól személyre szabottan foglalhatnak szállást

  A kutyabarátok mostantól személyre szabottan foglalhatnak szállást

  Új szálláskereső felületet hozott létre az utazzitthon.hu és a kutyabarát.hu csapata. A közös munka célja, hogy azok a kutyatulajdonosok, akik kedvencükkel együtt szeretnének üdülni, pihenni, valóban nekik megfelelő kutyabarát szálláshelyek között tudjanak válogatni. 2017. 01. 17.

 • Megnyílt a világ első privát óceánnal rendelkező szállodája

  Megnyílt a világ első privát óceánnal rendelkező szállodája

  A kínai Sanyában nyílt meg a világ első olyan luxusszállodája, amely egy 5 hektáros „privát óceánnal”, három művészeti galériával, vásárral és egy miniatűr faluval büszkélkedhet. 2017. 01. 17.

 • 17 éve nyitott a Fülemüle étterem

  17 éve nyitott a Fülemüle étterem

  A Magyar Éttermi Szövetség januári tagértekezletét a Fülemüle étteremben tartotta január 16-án, amelyik ezen a napon ünnepelte megnyitásának 17. évfordulóját. 2017. 01. 16.

 • Belehúzott a Hilton Mexikóban

  Belehúzott a Hilton Mexikóban

  Tovább erősít a Hilton csoport Mexikóban: kilenc új szálloda nyitását jelentették be az elkövetkező három évre. A szállodacsoport különböző brandjei alatt nyíló szállodák összesen 1200 új szobát jelentenek majd az országban. 2017. 01. 16.

 • Értékesítési stratégia tervezés

  Értékesítési stratégia tervezés

  Az év elején vagyunk, ilyenkor a szerencsésebbek már túl vannak az év megtervezésében, ám sokan vannak akik még ilyenkor végzik el az utolsó finomításokat és persze van olyan, hogy az élet sodrásában most tudunk elkezdeni igazán erre az évre koncentrálni. 2017. 01. 16.

 • Az Airbnb-zők még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

  Az Airbnb-zők még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

  Az ír adóhatóság által a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) megküldött adatok szerint az Airbnb-hálózat magyar szállásadói 2015-ben összesen 6 milliárd forint bevételt szereztek, az adóbevallások azonban ennél jóval kisebb összegről szólnak. 2017. 01. 15.

 • Lifestyle divízió az AccorHotels szállodavállalatnál

  Lifestyle divízió az AccorHotels szállodavállalatnál

  Az AccorHotels a napokban megerősítette, hogy Lifestyle divíziót hoz létre a vállalaton belül, melynek élére február 1-jétől Cédric Gobilliard-t nevezi ki. 2017. 01. 13.

 • Új elnökséget választott az Étrend

  Január 9-én – Némedi József elnök, betegség miatti távollétében – új elnököt választott az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. 2017. 01. 11.

 • Januárban a Furmint Februárról

  Januárban a Furmint Februárról

  Az idei borszezon egyik nyitányaként is tekinthetünk a február első csütörtökén megrendezendő Furmint Februárra, amely kezdeményezés 2010-ben indult el, és azóta mind több termelőt és érdeklődőt vonz a Vajdahunyad Várba. 2017. 01. 11.

 • Lendület. Újítás és Megújulás. Lehetőség.

  Lendület. Újítás és Megújulás. Lehetőség.

  Mit adhat a sport a városunknak, az otthonunknak? Ezt a témát járja körbe a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának és Turizmus Tanszékének kutatási heti rendezvénye, január 17-én. 2017. 01. 11.

 • Az év második felére elkészülhet az új reptéri hotel

  Az év második felére elkészülhet az új reptéri hotel

  Elkezdődött a Liszt Ferenc repülőtérről gyalogosan is elérhető majdani szálloda építése - számolt be róla a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója. 2017. 01. 11.

 • Az algériai Annabában nyit szállodát a Marriott

  Az algériai Annabában nyit szállodát a Marriott

  A Marriott bejelentette, hogy megnyitja hetedik szállodáját Algériában. A Sheraton Annaba 201 szobával várja a vendégeket, közel a repülőtérhez és a főbb attrakciókhoz. 2017. 01. 10.

 • MenDan: két mesterszakács, egy cél

  MenDan: két mesterszakács, egy cél

  A zalakarosi Hotel MenDan nyitása óta kiemelt figyelmet fordít gasztronómiájára, számos elismert séf fordult már meg konyhájában. 2016. decemberétől a szálloda dupla energiákat összpontosít éttermi szolgáltatásaira, és két mesterszakáccsal valósítja meg elképzeléseit 33 méter hosszú büféasztalán. 2017. 01. 10.

 • Megnyílt Rio de Janeiro ikonikus szállodája

  Megnyílt Rio de Janeiro ikonikus szállodája

  A Havas Creative Tours budapesti marketing képviselete tájékoztatása szerint megnyílt Rio de Janeiro ikonikus luxus szállodája, a Hotel Gran Melia National, a korábbi National Szálló immár húsz éve bezárt épületének átépítésével. 2017. 01. 10.

 • Az év bortermelőjének gálaebédjére készülnek a séfek

  Az év bortermelőjének gálaebédjére készülnek a séfek

  Az év bortermelőjének díjátadó gálaebédje idén is a séfek és a borászok közös ünnepe lesz. A Magyar Bor Akadémia döntése alapján az idei díjazott, Mészáros Pál február 5-énveheti át a legrangosabb borszakmai elismerést. 2017. 01. 09.

 • Borszakírók választottak bort

  Borszakírók választottak bort

  A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre „Super 12" elnevezéssel különleges borversenyt szervezett - írta a Vendéglátás. 2017. 01. 09.

 • Mire érdemes odafigyelni a beléptetőrendszer kiválasztásakor?

  Mire érdemes odafigyelni a beléptetőrendszer kiválasztásakor?

  A vendégek és az üzemeltetés szempontjából is a szálloda egyik legkritikusabb pontja a beléptetőrendszer. Elsőre úgy tűnik, kiválasztása műszaki feladat, és a technológia ismerete az egyetlen fontos szempont. De ez nem igaz. Összegyűjtöttük, minek érdemes utánanézni, mielőtt beszállítót választunk. 2017. 01. 08.

 • Új ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

  Új ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

  A Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza minden évben hoz újdonságot desszertsorába. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszavak a felelősség és a szenvedély. 2017. 01. 08.

 • Táborhelyet keresnek!

  Baráti társaság (életkor 0-80 év között) táborhelyet keres. A létszám a megjelölt időpont között 30 és 60 fő között változik, ennek eloszlása a nyár elején alakul ki. 10-12 fő részére apartmanházat vennének igénybe, a többiek sátraznának (15-20 sátor) 2017. 01. 06.

 • Együttműködik a Szallodak.hu és a Caramell

  Együttműködik a Szallodak.hu és a Caramell

  Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Tatár György, a szallodak.hu és a cegeshelyszinek.hu tulajdonosa, valamint Glázer Tamás, a Caramell Premium Resort szálloda igazgatója. 2017. 01. 06.

 • Megújult a Séf utcája

  Megújult a Séf utcája

  Decemberben egy kisebb átalakítással ünnepelte második születésnapját Bíró Lajosék étkezője az ötödik kerületi Belvárosi Piacon. 2017. 01. 05.

 • Aranykulcsos robot nem létezik

  Aranykulcsos robot nem létezik

  A szállodavendégre odafigyelő, személyre szabott, minőségi szolgáltatást nyújtó robot-portás sohasem készül - fejtette ki ünnepi köszöntőjében Niklai Ákos, a Magyar Aranykulcs Egyesület január 4-i, évadnyitó koccintásán, a Kempinski Corvinus Budapest Hotel báltermében. 2017. 01. 04.

 • Kúriákba vonul a Waldorf

  Kúriákba vonul a Waldorf

  A polányi Babérliget Kúria (képeinken) sikerén felbuzdulva, további, hasonló létesítmények nyitását tervezi Selmeczi Vilmos és csapata - tájékoztatta szerkesztőségünket az ügyvezető. 2017. 01. 04.

 • Új szállodahajó Budapesten

  Új szállodahajó Budapesten

  Tavaly ősz óta új, négycsillagos szállodahajó fogadja a vendégeket a budai rakparton, OnRiver Hotels - MS Maribelle**** néven. 2017. 01. 04.

 • Tematikus borszálloda nyílik Egerben

  Tematikus borszálloda nyílik Egerben

  Az egri Hotel Korona Wellness, Rendezvény és Borszálloda felújítási munkálatainak köszönhetően 2017. február közepétől Egerben is foglalhatóak lesznek tematikus, borszállodai hangulatot idéző hotelszobák. 2017. 01. 04.

 • Felmérés készül a szállodák és az OTA-k kapcsolatáról

  Felmérés készül a szállodák és az OTA-k kapcsolatáról

  A HOTREC – az EU tagországainak szálloda és vendéglátó szövetségeinek ernyőszervezete – tájékoztatása szerint Digitális Piacstratégia témában az Európai Bizottság tanulmányt készít azzal a céllal, hogy megismerje az online foglalási platformok és a szállodák közötti kapcsolatokat. 2017. 01. 04.

 • Sales kisokos és „vendéglátás”

  Sales kisokos és „vendéglátás”

  Akkor visz haza jó emlékeket egy vendég, ha elégedett a vendéglátással. Egy vállalkozás pedig akkor sikeres, ha értékesítése jól működik. E két terület legfontosabb tudnivalóit gyűjtötte össze egy csokorba a Kontakt Műhely turisztikai marketing képzésének január 10-11-én tartandó modulja. 2017. 01. 04.

 • Magyar műsorvezetője lesz a lyoni Bocuse d'Or-nak

  Magyar műsorvezetője lesz a lyoni Bocuse d'Or-nak

  Szakítva az évtizedes hagyományokkal, a jubileumi 30. Bocuse d'Or verseny első számú műsorvezetője nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz. 2017. 01. 03.

 • Utolsó lehetőség!

  Utolsó lehetőség!

  Jelentkezzen az eCornell képzéseire kedvezményes áron 2017. január 12-ig! 2017. 01. 03.

 • Karrierépítés határok nélkül az AccorHotelsnél

  Karrierépítés határok nélkül az AccorHotelsnél

  Vezetőképző programokkal és a munkatársakra szabott egyéni fejlesztési tervekkel, vállalaton belül kínál lehetőséget a karrierépítésre az AccorHotels. Interjú Komlósi Gabriellával, a szállodavállalat Magyarországért és Szlovákiáért felelős talent & culture managerével. 2017. 01. 03.

 • Megnyílt az Exe Danube Budapest

  Megnyílt az Exe Danube Budapest

  Az Eurostars Budapest Center után a spanyol Hotusa lánc második hazai szállodáját nyitotta meg a VII. kerületi Asbóth utcában. 2017. 01. 02.

 • Szívélyes vendéglátás, családias hangulatban - INTERJÚ

  Szívélyes vendéglátás, családias hangulatban - INTERJÚ

  Az MSZÉSZ által adományozott Év Ifjú Szállodása 2016 díjat Galló Zsolt, a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin igazgatóhelyettese, marketing- és értékesítési vezetője érdemelte ki. Az alábbiakban a fiatal szakemberrel készült interjúnkat olvashatják. 2017. 01. 02.

 • Mindenki jól jár - Mi az upselling?

  Mindenki jól jár - Mi az upselling?

  Ezzel az értékesítési móddal elsősorban az eladó vagy a vevő jár jobban? Hogyan alkalmazható az upselling az online értékesítés területén? Milyen vendégtípusokat különböztethetünk meg, és hogyan „szerelhetjük le” az igazán nehéz eseteket? 2017. 01. 02.

 • A világ legrégebbi szállodája egy japán szigeten működik

  A világ legrégebbi szállodája egy japán szigeten működik

  A Nishiyama Onsen Keiunku már 705 éve ugyanazon a helyen áll és a család 52. generációja igazgatja. A japán palota egy hegyvidéki területen található, Honshu-n, két és fél órányira van a Japán legmagasabb szent hegyétől, a Fujitól. 2017. 01. 02.

 • 1,5 milliárd nyereség a HungArena szállodákban

  1,5 milliárd nyereség a HungArena szállodákban

  Bennfentesek a címben szereplő becenévvel illetik a Hungaria City Center és az Arena szállodák alkotta Danubius klasztert, amely, 2016-ban, a tervet 210 millió forinttal meghaladva, 1,5 milliárdos nyereséget produkált. 2017. 01. 01.

 • A harcsa az év hala

  A harcsa az év hala

  A harcsa az év hala 2017-ben - a haltani társaság honlapján októberben elindított közönségszavazáson több mint ötezren voksoltak. 2017. 01. 01.

 • Áfa-munkacsoport alakul januárban

  Áfa-munkacsoport alakul januárban

  Egyeztető megbeszélést tartottak december 21-én a Parlamentben a vendéglátást érintő áfacsökkentés által generált kérdésekről, az értelmezési problémákról, valamint a várható hatásokról. 2016. 12. 21.

 • Meghívó a 19. Séf & Vendéglátós Bálra

  Meghívó a 19. Séf & Vendéglátós Bálra

  A legenda folytatódik, Ferenczi séf úr legkedvesebb ételeivel. Szeretettel meghívjuk kedves vendéglátós kollégáinkat az idén 19. alkalommal megrendezendő Séf & Vendéglátós Bálra. A helyszínt ismét a Danubius Hotel Arena adja. 2016. 12. 21.

 • Szobakihasználtságot figyelembe vevő zenei jogdíjak a szállodaiparban

  Szobakihasználtságot figyelembe vevő zenei jogdíjak a szállodaiparban

  Az adott szállodai csillagkategória előző évi szobakihasználtsági adatait is figyelembe vevő zenei jogdíjtarifa-számítást alkalmaz az Artisjus 2017-ben. A közös jogkezelő ezenkívül több területen egyszerűsít, illetve csökkenti a díjtételeket, jelentősen nő az új zenefelhasználók belépő kedvezménye. 2016. 12. 20.

 • Információs pontokat nyitna az Olasz Kereskedelmi Kamara

  Információs pontokat nyitna az Olasz Kereskedelmi Kamara

  erületi információs pontok létesítését, valamint több más új projektet hirdetett meg a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK) elnöke a szervezet évzáró rendezvényén Budapesten. 2016. 12. 20.

 • Fenntartható szállodák a környezettudatos utazóknak

  Fenntartható szállodák a környezettudatos utazóknak

  Soha nem volt ennyire divat hogy egy szálloda a fenntartható jelzővel kínálja szolgáltatásait, és alakítsa ki brandjét. Ma már a világ minden táján találunk ilyen szállodákat a svájci Alpoktól a vietnami dzsungelig. 2016. 12. 20.

 • Béreljen pótágyat az Ünnepekre és az Újévre!

  Biztosan került már Ön is olyan helyzetbe, hogy szabad szobával ugyan még rendelkezett szállodája, de a rendelkezésükre álló pótágyakat már mind lefoglalták. ​Ne állítsa le emiatt az értékesítést, ne essen el a bevételtől! 2016. 12. 20.

 • Így készül Széll Tamás a lyoni döntőre

  Így készül Széll Tamás a lyoni döntőre

  Heti hat napon, napi nyolc órában készül a január 24-25-én Lyonban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or döntőre a magyar csapat. A felkészülés feszültséggel teli és elmélyedést igénylő pillanatait egyaránt bemutatja az a közel kétperces promóciós film, melynek Széll Tamás áll a középpontjában. 2016. 12. 19.

 • Szállodai minibár már 39 500 Ft-tól

  Szállodai minibár már 39 500 Ft-tól

  Már csak pár napig rendelheti meg az akciós árú, abszorpciós szállodai minibárokat az ASSA ABLOY téli akciójában. Ne maradjon le a kedvezményről, rendelje meg most a 30 literese kivitelt 39 500 Ft-ért, a 40 literes változatot pedig 40 300 Ft-ért! Nézze meg az akció részleteit! 2016. 12. 18.

 • Nyit a Centrooms Park Eger

  Nyit a Centrooms Park Eger

  Egyik oldalról a Dobó tér fölé magasodó Egri vár, a másik oldalról a felújított Érseki Palota zárja közre az Érsek utcát, ahol a Centrooms Park Eger december 26-án megnyitja kapuit. A hotel 21 lifestyle stílusban kialakított szobája 52 főnek kínál egyszerre szállást. 2016. 12. 16.

 • Szállodaipar: másodikak vagyunk a régióban

  Szállodaipar: másodikak vagyunk a régióban

  Az év első tíz hónapjában a szállodai vendégéjszakák száma országos szinten 6,1%-kal, Budapesten 3,3%-kal, a fővároson kívüli szállodákban 8%-kal, a Balatoni régióban 10%-kal nőtt – összegzi a legfrissebb Trendriport. 2016. 12. 15.

 • Újraválasztották Ungár Tamást a Magyar Aranykulcs elnökének

  Újraválasztották Ungár Tamást a Magyar Aranykulcs elnökének

  December 13-án a Corvin Hotel adott otthont a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete közgyűlésének. 2016. 12. 15.

 • Nemzetközivé válik a Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenye

  Nemzetközivé válik a Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenye

  Nemzetközivé bővítik a bérfőzetők és magánfőzők párlatversenyét a 18. Gyulai Pálinkafesztiválon. A szervezők indoklása szerint számos megkeresést kaptak, ezért döntöttek úgy, hogy a határon túlról is fogadnak mintákat. 2016. 12. 14.

 • Ez ám a karácsonyfa!

  Ez ám a karácsonyfa!

  Idén nem kell Madagaszkárig mennünk, hogy különleges karácsonyfában gyönyörködhessünk! 2016. 12. 13.

 • Díjat nyert a magyar gulyás

  Díjat nyert a magyar gulyás

  A mondást, hogy „a gulyás a legmagyarabb étel”, sokan ismerik és mindenki egyet is ért vele. A hivatalos elismerés – bármennyire is meglepő – ez idáig még hiányzott. 2016. 12. 13.

 • Sikeresen lezárult a Szállásvadász jótékonysági kampánya

  Sikeresen lezárult a Szállásvadász jótékonysági kampánya

  Október 1. és november 30. között az „Egy csepp wellness, egy csepp segítség” nevű őszi jótékonysági kampány során minden foglalással az Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkáját támogatták, mely Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő szervezete. 2016. 12. 13.