Szálláshely-vendéglátás

Szívélyes vendéglátás, családias hangulatban - INTERJÚ

Az MSZÉSZ által adományozott Év Ifjú Szállodása 2016 díjat Galló Zsolt, a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin igazgatóhelyettese, marketing- és értékesítési vezetője érdemelte ki. Az alábbiakban a fiatal szakemberrel készült interjúnkat olvashatják.

Szerző: Elek Lenke | Forrás: Turizmus Panoráma | 2017. január 2. hétfő 16:17 nyomtatás

– Mennyire volt egyértelmű a pályaválasztása? – kérdeztük a fiatal szakembert.

– Szüleim 27 éve foglalkoznak szobakiadással, én pedig lassan 30 éves leszek... – a családi vállalkozásban felnőve számomra egyértelmű volt az utam. Nemcsak láttam, de aktív részese is voltam, ahogyan a „zimmer feris" időszakból kibontakozott egy felső kategóriás szálloda. E folyamat mögött temérdek munka áll, ami elsősorban szüleimnek, valamint bátyámnak köszönhető.

Jelentősebb külső támogatás nélkül, saját forrásainkra támaszkodva tudtuk csak fejleszteni szállodánkat, ezért a szállodaiparra egyáltalán nem jellemző stratégiát követve, bevételünk jelentős részét, több száz millió forintot fektettünk be az évek során beruházásokba. Így valósulhatott meg az a komplexum, amely ma már óriási beltéri élményfürdővel rendelkezik.

Galló Zsolt átveszi az Év Ifjú Szállodása 2016 díjat Niklai Ákostól, az MSZÉSZ napokban leköszönt elnökétől

 

– Szállodájuk abban is megkülönbözteti magát a piacon, hogy nem hagyatkozik az OTA-kra, hanem saját foglalási rendszert fejlesztett, ami az ön érdeme. Mire alapozta, hogy ezt egyedül sikerre viheti a hatalmas fejlesztőgárdával dolgozó oldalakkal szemben?

– A folyamatok automatizálása, standardizálása, gyorsítása volt a célom, ezért fejlesztettem ki 2011-re a foglalasirendszer.hu oldalt, ami szállodák részére nyújt foglalási motort. Éves foglaltságunk eléri a 67 százalékot, és jelenleg vendégeink 95 százaléka direkt foglalási csatornán érkezik hozzánk, amit úgy tudtunk elérni, hogy márkanevünkre igen nagy hangsúlyt fektetünk. Amikor már elég erősnek éreztem a márkaismertségünket, felmondtam a közvetítői szerződéseket, így nem vagyunk fenn például a Szallas.hu-n sem.

Hirdetéseink szinte száz százaléka online megjelenés, egészen a nyitás óta. Keresőoptimalizálással már közel tíz éve foglalkozom, ezenkívül saját e-mail és hírlevélküldő szolgáltatást is üzemeltetek. Az informatika iránti érdeklődésem nagy szerepet tölt be a mindennapjaimban.

De legfőképpen a szájpropagandában hiszek. Van, aki már húsz éve visszajár hozzánk, sőt olyan is, aki egy évben tízszer is minket választ.

– Mi a szakmai hitvallása?

– Szívélyes vendéglátás, családias hangulatban. Ennek megfelelően szállodánk küldetése, hogy minden vendégkörnek a saját motivációja szerinti élményeket nyújtsa. Maximalistaként törekszem a tökéletes megoldások keresésére.

Küldetésnek tekintjük, hogy szállodánk – mint TDM-tag – a saját eszközeivel, szaktudásával és kreativitásával tevékenyen hozzájáruljon Gyenesdiás turisztikai fejlődéséhez. Vállalati filozófiánk meghatározó része a folyamatos fejlesztés, a vendégközpontú és piacorientált üzletpolitika.

 


Galló Zsolt a Pannon Egyetemen közgazdászként turizmus-vendéglátás alapszakon, marketing szakirányon végzett. 2013-ban a Budapesti Gazdasági Főiskolán okleveles közgazdász fokozatot szerzett. 2007-ben már a Wellness Hotel Katalin marketing- és értékesítési menedzsere, majd 2015-től a szálloda igazgatóhelyettese. Zsolt hobbija a futás, szívesen fotózik, kenuzik, kerékpározik és sakkozik.

 


 

Megosztás:

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. A hozzászóláshoz