Tinédzserekkel érkezem! - új trend a svéd hotelekben

Szerző: Elek Lenke

 2013. november 12. 16:35

Ez az új jelszó a svédországi szállodaszoba foglalásoknál. A gyerekkel jövök! már megszokott formula, ilyenkor a ház felkészül arra, hogy kicsiknek való programokat is szervezzenek és gondoskodjanak esetleg bébiszitterről.

A tinédzserekkel jövök új szlogen, amely azt jelzi a szállodának, hogy tájékozódni kell az ennek a korosztálynak megfelelő programokról, fel kell készülnie esetleg arra, hogy a tizenévesek külön szobában akarnak aludni, de nem túl távol a szülőktől, vagy, hogy el akarnak menni koncertekre és a legbulisabb helyekre, amit az „ősök" nem is nagyon bánnak, hiszen addig ők kipihenik magukat a spa-ban.

A tinédzser szobákat egyes helyeken úgy rendezik be, hogy kerüljék a sok cicomát és dísztárgyat, és próbálják a legstrapabíróbb bútorokat beszerezni. Egyes helyeken a szigetelést is megkettőzik, hogy a szobaszomszédok ne háborogjanak.

Svédország egyik legkedveltebb szálloda lánca, a Clarion, illetve annak egyik láncszeme, a Sign ezt azzal is megspékeli, hogy a világhírű etióp-svéd származású séf, Marcus Samuelsson hatalmas, emeletes friss és bio összetevőkből készült hamburgereit, süt krumpliját és salátáit kínálja számukra, hogy a fiataloknak ne legyen hiányérzetük a megszokott fogásokból. Az American Table Brasserie valójában a szálloda luxus vendéglője, amely – a világtrendnek megfelelően – a gyorséttermek fogásait alakítja át emelt szintűre, úgy, hogy kerüli a felpuffasztott, fehér lisztes zsemlét, és óvakodik a túl sok zsírtól és tartósítóktól.