Új lehetőségek Ázsiában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. március 30. 13:31

A tervek szerint a jövőben jelentős mennyiségű magyar sertéshús kerül az ázsiai piacokra.

A sertéshús fogyasztását ösztönző belföldi marketingkampány mellett új exportlehetőségek és piacok is megnyílnak. A kormány külgazdasági stratégiájában megfogalmazott keleti nyitás koncepciójával összhangban a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága két újabb kiállítással is bővíti programját: a magyar sertéstermékek május 6. és 9. között a hongkongi HOFEX szakkiállítás (www.hofex.com) hús szekciójában, ezt követően pedig május 12 és 15. között Dél-Koreában, a SEOUL FOOD élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon a MEAT KOREA szekcióban is bemutatkoznak.

(http://www.seoulfoodnhotel.co.kr/2009_IFIES_allworld/index.asp).

Mindkét kiállítás kiváló lehetőséget jelent az ázsiai piac meghódítására és új partnerekkel történő együttműködésre. A cégek számára pedig remek lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerhessék a távol-keleti piacot. A kiállítások mindegyikén 72 m2-es standdal vesz részt a Társaság.

A rendezvényekre még nem zárták le a jelentkezést, március 27-éig lehet csatlakozni. A szervezők azonban arra a fontos tényre is figyelmeztetnek, hogy a standon kizárólag magyar sertéshús és abból készült termékek mutathatók be. Jelentkezés és bővebb információk:

http://agrarmarketing.itthon.hu/reszveteli-lehetosege/-/article/reszveteli-felhivas-%E2%80%93-seoul-food-hotel-2015-meat-korea-2015-majus-12-15-szoul

http://agrarmarketing.itthon.hu/reszveteli-lehetosege/-/article/reszveteli-felhivas-%E2%80%93-hofex-2015-2015-majus-6-9-hong-kong

A kiállítások szervezése része a sertéságazat helyzetét javító stratégiai intézkedéseknek. A 2015-ös sertésmarketing-programok kezdetét a Tiszator Böllérfesztiválon tartott sajtótájékoztatón jelentette be dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Lipcsey György Imre, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese.