Új pályázati lehetőségek népszerűsítik a minőségi magyar sertéshúst

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 29. 18:04

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyes, a mangalicahúsból, valamint általában a minőségi sertéshúsból készült termékeket kívánja népszerűsíteni a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága.

A közzétett felhívások szerint a sertéshúst népszerűsítő közösségi stand létrehozására, éttermi kóstoltatásra, címke és kiadvány tervezésére, gyártására igényelhető támogatás.

A sertéságazat helyzetét javító stratégiai intézkedések fontos része a sertéshús termékek fogyasztásának növelése. Ennek része a fogyasztói szemléletformálás. A támogatni kívánt tevékenységekkel szeretnék felhívni a hazai fogyasztók mellett a külpiaci szereplők figyelmét az ellenőrzött és jó minőségű magyar sertéshúsra.

Az egész éves bel- és külföldi marketingaktivitás részét képezik a most meghirdetett pályázatok. A kiírások a KMS védjegyes sertéshús, továbbá mangalica termékek éttermi kóstoltatására, közösségi stand létrehozására vonatkoznak, valamint e termékek hazai és nemzetközi promóciója érdekében támogatásban részesül továbbá a termékekhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű szakmai és fogyasztói kiadványok készítése is.

A pályázati felhívásokra jelentkező magyar mikro-, kis és középvállalkozások 50-100 %-ig terjedő intenzitású, utófinanszírozott támogatást nyerhetnek projektjeikhez. A most megnyílt pályázati keretek között a címkék és kiadványok tervezésének/elkészítésének esetében összesen 40 millió forint, a gasztronómiai kampány esetében összesen 15 millió Ft, a közösségi stand szervezésének esetében pedig összesen 8,4 millió forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtásának határideje 2014. október 10.

A részletes pályázati feltételek a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának oldalán tekinthetők meg.