Új vegán étterem a budapesti belvárosban

Forrás: turizmus.com

 2015. április 23. 17:41

A főváros és az ország legnagyobb vegán éttermét mutatták be csütörtökön a létesítmény vezetői. A Napfényes Étteremnek saját cukrászata, sütödéje és rendezvényterme is van.

A Ferenciek terénél nemrég nyílt tágas üzletről már beszámoltak külföldi gasztroblogok is, méltatva a tejtermékek, tojás és hús nélkül készült fantáziadús fogások ízletességét. Az ételek  egy részénél a glutént, a cukrot és a nehezen emészthető csokoládét is mással helyettesítik, mivel számosan ezekre az alapanyagokra is érzékenyek.

 

Régebben a város másik kerületében, a Rózsa utcában egy pincehelyiségben működött az étterem, de most, hogy a belvárosba költöztek, akár 80-100 fős rendezvényeket is tudnak tartani. Legnagyobb megmérettetésük minden évben a Napfényes Fesztivál, amelyre idén június 7-én kerül sor. Tavaly több mint 3000 embert szolgáltak ki a Petőfi Csarnokban tartott rendezvényen, különösen nagy sikere volt a vegán fagylaltoknak.

A Napfényes séfjei közül a rangidős Kovács Zoltán, aki már tíz éve főz ebben a szisztémában.

Az étteremben á la carte étlap, naponta változó menüajánlat, salátabár várja a vendégeket, akik között sok a nem vegán is. A speciális töltött káposztának, brassóinak, falafelnek és pizzáknak mindig nagy sikere van.

A Happy Cow-tól – amely a leghíresebb vegetáriánus étterem ajánló portál – a Tripadvisorig sokan méltatták már az itteni szakácsok ötletességét. A legnagyobb siker jele, hogy nemcsak vegánok járnak ide nap mint nap, ebédelni vagy vacsorázni. Az egyik izraeli Tripadvisor bejegyzés szerint a Napfényes a példa arra, mit lehet kihozni kreativitással és kulináris tudással a tej, tojás és hús nélküli étkeztetésből.

Új vegán étterem a budapesti belvárosban