Újjászerveződnek az Accor márkái

 2012. december 14. 15:39

Január elsejétől az Accor új üzleti modellbe szervezi márkáit, a változás a Pullman, az MGallery, a Mercure, a Novotel, a Suite Novotel, az ibis, az ibis Styles és az ibis budget európai hoteljeit érinti. Az egyes brandek és márkacsoportok élére egy-egy, európai működést koordináló vezető kerül. A vezetők testülete lesz felelős a piac szegmenseinek precízebb kiszolgálásáért, a márkák régiónkénti stratégiájának kialakításáért.

A piacon tapasztalható nagyobb szegmentáció és a fogyasztók növekvő igényei erősebben pozícionált brandeket követelnek, ez pedig lehetőséget teremt a csoport számára, hogy újradefiniálja márkái üzleti modelljeit és minden egyes brand élére elkötelezett csapatot állítson.
Az új szervezeti struktúra az Accor tevékenységét 15, nyugat- és közép-európai országban érinti 8 márka vonatkozásában, amelyek összességében 2000 szálloda 210 ezer szobáját érintik. Minden egyes márka, illetve márka-csoport élére európai vezetőt neveznek ki, munkájukat az egyes területek – marketing, HR, controlling és technikai sztenderdek – szakértőiből álló csapat támogatja. A szervezeti struktúrát négy fő régióra – Észak-, Dél- és Közép-Európa, valamint Franciarország – osztották, minden területi egység élén önálló vezetővel.
A szállodapiacon az Accor elsőként vezeti be ezt a fajta szervezeti formát, amely reményei szerint erősíti a csapatok szakmai munkáját és a brandeket és szorosabb kapcsolatot jelent a szállodák tulajdonosaival.