Szállodák is elnyerték a zöld védjegyet

 2014. március 18. 14:12

Befejeződött az egy éven át tartó „Zöldülnek a Királyok” című mintaprojekt, amelyben a budapesti és a pécsi Király utca kereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó-ipari vállalkozásait bíztatták a környezettudatos működésre.

A Survive Enviro Kft. által tavaly márciusban elindított programban számos tevékenységi körben működő vállalkozások indultak – szám szerint 21-en - , a parkolóháztól a játszóházon át az éttermekig és a szállodákig. A jelentkezők először személyre szabott tanácsokat kaptak a szervezőktől, hogy milyen eszközökkel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, majd az év során a kötelezően és a szabadon választott vállalásaik teljesítését auditálták. A legjobban teljesítő cégek március 18-án vehették át az elismeréseket, az ökodesign jegyében formatervezett díjakkal együtt.

A versenyt Pécsett a Ruhatár ruházati kereskedés nyerte, míg Budapesten a Casati Budapest Hotel vehette át az elismerést, a közönségdíjas a szintén fővárosi Orange Optika lett. Az üzletek többek közt környezetbarát tisztítószerek használatára, rezsifogyasztásuk csökkentésére, újrahasznosított papír használatára tettek vállalásokat.

A Zöldüzlet védjegyet azonban további hat szolgáltató is használhatja: Budapesten a Hotel Ambra, a Café Vian és a Gipszkorszak Játszóház, Pécsett pedig a Danubius Hotel Palatinus, a Sipőcz Ház és a Málitex.

A sikeres mintaprojekt után a verseny idén is folytatódik, ezúttal azonban országos lefedettséggel: a zöld szemléletet vállaló cégek április 18-ig jelentkezhetnek a www.zolduzlet.hu weboldalon.

Hotel Casati

Hotel Casati