Tanulmányok

 • Balaton-tanulmány, helyzetelemzés és kitörési pontok

  A Balaton hazai turizmusban elfoglalt szerepét, kitörési pontjait, előnyeit és hiányosságait igyekezett feltárni az a Balaton—kutatás, amely a Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Regionális TDM Szövetség (BRTDMSZ) együttműködésének részeként készült el. 2013. 03. 28.

 • Felmérés a magyarok utazási szokásairól

  A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából kétévente készül reprezentatív felmérés a magyarok utazási szokásairól. A 2012 decemberében lezajlott legfrissebb kutatás három témakörre fókuszál: a vizsgálatot megelőző 12 hónap egynapos utazásaira, a többnapos utazásokra és a főutazásokra.

  2013. 03. 17.

 • Megjelent az előzetes World Tourism Barometer

  A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) előzetes World Tourism Barometer (Volume 11 Advance Release) címmel jelentést adott ki a legfrissebb, 2012. évi statisztikákról, valamint a 2013-ra vonatkozó részletes előrejelzés. 2013. 03. 04.

 • Megjelent a Turizmus Magyarországon 2012 című kiadvány

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közelmúltban publikált, a belföldi és a beutazó turizmusban egyaránt kedvező tendenciákat jelző 2012. évi előzetes adatai alapján, a Magyar Turizmus Zrt. tizenkettedik alkalommal készítette el a Turizmus Magyarországon című magyar és angol nyelvű statisztikai kiadványát a KSH együttműködésével. A kiadványban a turizmus gazdasági szerepéről és a magyarországi belföldi és beutazó turizmus legfontosabb jellemzőiről olvashatunk.

  2013. 02. 26.

 • A hazai szállodaipar helyzetének értékelése

  2010. 07. 09.