Ezt írtuk - TP 2016. június

Forrás: turizmus.com

2016.06.15.

20 éve „Az IBUSZ-csoport az 1995-96-os év fordulóján egy, már a XXI. század technológiájának megfelelő hardver- és szoftverfejlesztésbe kezdett, s mára már 32 legforgalmasabb irodájára kiterjedő online számítógépes kapcsolattal és helyfoglalási rendszerrel büszkélkedhet. A Matáv kiemelt partnerei közül elsőként az IBUSZ-nál állították munkába a Flex-Net adatátviteli rendszert, amely növeli a kommunikáció biztonságát és gyorsaságát.” (Turizmus, 1996/12.)

15 éve

„Bár a Travel Service ígéretet tett arra, hogy megszünteti a késéseket charterjáratainál, úgy tűnik, erről nem sikerült meggyőznie minden vele utaztató irodát. Legalábbis erre utal, hogy a Medina Tours vezetősége úgy határozott, inkább visszatér korábbi partneréhez, a Tunisairhez. … A Travel Service magyarországi leányvállalatának cégvezetője … szerint az utazási irodákkal folytatott megbeszélés eredményes volt, és ígérte: a jövőben ilyen nagyságrendű késés nem fog előfordulni. Erre az utazási irodákkal közösen kialakított új menetrend, valamint a Travel Service által adott pénzügyi garancia a biztosíték.” (Turizmus Panoráma, 2001/13.)

10 éve

„Az NFT II. keretében 5650 milliárd forintot lehet majd lehívni hazai fejlesztésekre a következő években. A (Nemzeti Fejlesztési Terv) stratégiája jelentős decentralizációt javasol, növelve a régiók szerepét a források elosztásában és felhasználásában. Tovább erősíti a régiókat az is, hogy a ROP-ok végrehajtása a regionális fejlesztési tanácsok felelőssége lesz. Az EU regionális fejlesztési alapjából 50 százalék jut a jövőben a régióknak, ami az összes uniós forrás nagyjából egynegyede.” (Turizmus Panoráma, 2006. június)

5 éve

„A GVH Versenytanácsa a Beck Reisen Kft. ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban … 8 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a kft.-t. A GVH tavaly májusban 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a 2009-ben közel 2,787 milliárd forintos árbevételt produkáló céget. … A győri székhelyű Beck Reisen törlése ellenére a cégcsoport továbbra is jelen van utazásaival Magyarországon.” (Turizmus Panoráma, 2011. június)