Otthonosan a tengerentúlra - TP 2016. május

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

2016.05.15.

Sikeresen zárta első évét az Air Transat budapesti járata: 90 százalék feletti foglaltsággal és 91,4 százalékos load factorral üzemelt 2015-ben. A jó eredményekhez és az utasok 99 százalékának elégedettségéhez hozzájárultak a kedvező menetrendek, az átlagosnál színesebb fedélzeti catering, valamint azok a rugalmas és kényelmi szolgáltatások, amelyeket már az Economy osztály utasai is elérhetnek.

Például csekély felár ellenében a turistaosztályra jegyet váltók is élhetnek az ülőhely-kiválasztás jogával, elsőbbségi jegykezelésben részesülhetnek, 10 kilogrammal nagyobb csomagot adhatnak fel, kényelmi csomagot és egy kis üveg habzóbort kaphatnak a fedélzeten. Továbbá ezen az osztályon is működik az egyedi jellegzetességnek számító fényterápia, amely mindig a napszaknak megfelelő színekkel világítja meg a kabint, ezzel is segítve az utasokat az átállásban.

A légitársaság két órán belüli átszállást kínál Montreálba és Vancouverbe, ami kiváló kombinációs lehetőségeket nyit meg a Kanadát felfedezni vágyók előtt, a csoportos lekérés pedig gördülékeny és rugalmas – hallhattuk az Air Transat és a Budapest Airport közös szezonnyitó rendezvényén.

A Transat utazásszervező tulajdonában lévő, 1986-ban alapított légitársaság éves szinten 3,5 millió utast szállít 30 ország 82 városába, Európában 31 nagyváros és 35 nyaralódesztináció szerepel útvonalhálózatában. Kanada első számú szabadidős légitársaságaként Európába – Londont és Párizst leszámítva – szezonálisan üzemel, gépeit a téli időszakban a Karib-térségbe vezényli át. A 2000 alkalmazottat foglalkoztató légi fuvarozó számos díjat elnyert már, többször lett Kanada legjobb vállalkozása, és elsőként kapta meg az IOSA bizonyítványt (IATA Operation Safety Audit).

Budapest és Toronto között 53 ezer utas repült 2015-ben, a teljes kanadai forgalom 91 ezer fő volt, az Air Transat járatait 11 ezren választották. A tavalyi heti 17-ről ebben az évben heti 21-re nő a kanadai járatok száma, így borítékolható a forgalomnövekedés. Annál is inkább, mert leegyszerűsödött és immár online intézhető az eTA vízum kiváltása (canada.ca/aTA), és folyamatosan erősödnek a két ország közötti gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok. Kanada hazánk 12. legnagyobb befektetője, 11 milliárd dollár értékben invesztált magyar fejlesztésekbe – köztük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérbe is.