Fejlesztések

 • Kibővítették Siófok kijelölt jégpályáját

  Kibővítették Siófok kijelölt jégpályáját

  A nagy érdeklődésre, a kellő jégvastagságra, a jó jégminőségre és a fagyokra tekintettel 300x500 méteresre bővítették Siófok kijelölt jégpályáját. 2017. 01. 20.

 • Natura 2000 fogadó- és látogatóközpont épül Őriszentpéteren

  Natura 2000 fogadó- és látogatóközpont épül Őriszentpéteren

  Natura 2000 fogadó- és látogatóközpont is épül Őriszentpéteren abból a 734 millió forintos támogatásból, amelyet az Új Széchenyi Terv 2020 - Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében nyert el az Őrségi Nemzeti Park - közölte az MTI-vel csütörtökön a nemzeti park igazgatósága. 2017. 01. 19.

 • Profi kézilabdacsarnok épült Mórahalmon

  Profi kézilabdacsarnok épült Mórahalmon

  Szabványos méretű kézilabdapályával rendelkező sportcsarnok épült Mórahalmon. 2017. 01. 18.

 • Megújul a pécsi Janus Pannonius Múzeum

  Megújul a pécsi Janus Pannonius Múzeum

  Másfél milliárd forintos beruházással újul meg a pécsi Janus Pannonius Múzeumnak (JPM) a város főterén található régészeti kiállítótere – jelentette be Őri László, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere kedden. 2017. 01. 17.

 • Madárparadicsommá válhat a tiszaalpári Nagy-tó

  Madárparadicsommá válhat a tiszaalpári Nagy-tó

  Idén befejeződik a tiszaalpári Nagy-tó helyreállítása, így madárparadicsommá alakulhat az évente több száz madárnak otthont adó tó, amely ráadásul fontos pihenő- és táplálkozóhely vonulási időszakban is. 2017. 01. 16.

 • Új gazdához kerül a ráckevei Savoyai-kastély

  Új gazdához kerül a ráckevei Savoyai-kastély

  A helyieket meglepetésként érte, hogy január elsejével bezárt a ráckevei Savoyai-kastély, amely hotelként és étteremként működött- tudta meg a Napi.hu. Az ingatlant ideiglenesen az MNV Zrt. egyik cége üzemelteti, de a helyi önkormányzat is bejelentkezett a hasznosításra. 2017. 01. 16.

 • A Balatonon kijelölt jégpályák egy része újra megnyitott

  Siófokon kétnapos üzemszünet után vasárnap délelőtt újra megnyitott a Balaton jegén kijelölt hivatalos jégpálya, a vonyarcvashegyi is újra látogatható, viszont Keszthelyen és Balatonfüreden várnak még a nyitással. 2017. 01. 15.

 • Haditechnikai park épül Pécsen

  Haditechnikai parkot alakítanak ki csaknem háromszázmillió forintos beruházással Pécsett, a mintegy félmilliárd forintból felépült, 2015 novemberében átadott tüskésréti szabadidőközpont szomszédságában - közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely országgyűlési képviselője. 2017. 01. 15.

 • Erdők környezetvédelmére indult pályázat

  Erdők környezetvédelmére indult pályázat

  A kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására írtak ki pályázatot magánjogi erdőgazdálkodóknak, a támogatás keretösszege 6,61 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön. 2017. 01. 13.

 • Megnyílt Hamburg óriás koncertpalotája, az Elbphilharmonie

  Megnyílt Hamburg óriás koncertpalotája, az Elbphilharmonie

  Megnyitották a németországi Hamburg monumentális új koncertpalotáját, az Elbphilharmonie-t (Elbai Filharmóniát), amely az eredeti tervekhez képest hétéves késéssel készült el és hétszer több pénzbe került. 2017. 01. 12.

 • Rendhagyó fejlesztések várhatók Kaposváron

  Rendhagyó fejlesztések várhatók Kaposváron

  Kaposvár 171,5 milliárd forintot költhet fejlesztéseire a következő három-három és fél évben - mondta a város polgármestere szerdán a Polgáraiért Egyesület rendezvényén. 2017. 01. 12.

 • Megkezdődött az Ybl Vízház felújítása

  Megkezdődött az Ybl Vízház felújítása

  Megkezdődött a Várkert Bazár szomszédságában álló Ybl Vízház felújítása, amely a tervek szerint egy kortárs kiállítóteret, kávéházat és bisztróéttermet is magába foglaló, mindenki számára nyitott kulturális és rendezvényközpontként nyílik meg idén ősszel. 2017. 01. 11.

 • Új együttműködés a kutyabarát turizmus népszerűsítésére

  Új együttműködés a kutyabarát turizmus népszerűsítésére

  Megállapodást kötött az utazzkutyáddal.hu és a kutyabarát.hu csapata. A közös munka célja, hogy minél szélesebb körben lehessen a két weboldalon tájékozódni a kutyásokat érintő kérdésekről, eseményekről, program- és utazási lehetőségekről. 2017. 01. 09.

 • Félmilliárd a Savaria Múzeum felújítására

  Félmilliárd a Savaria Múzeum felújítására

  Csaknem ötszáz millió forintnyi kormányzati támogatást fordítottak Szombathelyen a Szent Márton Terv keretében a Savaria Múzeum homlokzatának felújítására és az épület előtti közpark helyreállítására. 2017. 01. 09.

 • Fesztiválközponttá fejlesztik a CsabaParkot

  Fesztiválközponttá fejlesztik a CsabaParkot

  Több mint 6,5 milliárd forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) Békéscsaba tavaly. Az EU-forrásból egyebek között megvalósul a belvárosi rehabilitáció harmadik üteme, fejlesztik a CsabaParkot és átépítik a Munkácsy Múzeumot. 2017. 01. 03.

 • 170 millió forintból végzik a mecseki barlangok felújítását

  170 millió forintból végzik a mecseki barlangok felújítását

  Csaknem 170 millió forintos európai uniós forrásból végzik a mecseki barlangok - köztük az abaligeti és tettyei mésztufa barlang - környezetvédelmi célú átalakítását és felújítását - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI). 2017. 01. 01.

 • Rekordlátogatottsággal zárta az évet az Operaház

  Rekordlátogatottsággal zárta az évet az Operaház

  December végéig - dolgozói bérletek nélkül - csaknem 560 ezer nézőt fogadott két színházában a Magyar Állami Operaház, ami a 2015-ös, ugyancsak rekord nézőszámhoz képest is további kilencszázalékos növekedést jelent. 2017. 01. 01.

 • Támogatás az eplényi és a mátraszentistváni sípályáknak

  Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány határozata négyévszakos felvonók telepítéséről és sípályák fejlesztéséről. 2016. 12. 27.

 • Egymilliárd forint állami forrás Harkánynak

  Egymilliárd forint állami forrás Harkánynak

  A kormány egymilliárd forintos állami támogatásban részesítette Harkányt, az összeget a dél-baranyai város gyógyfürdőjének fejlesztésére fordítják - jelentette be Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. 2016. 12. 25.

 • Újratervezik a recski emlékpark fogadóépületét

  Újratervezik a recski emlékpark fogadóépületét

  Több tucat terv érkezett a recski történelmi emlékhely új fogadóépületére kiírt ötletpályázatra, amelynek eredményét január 16-án hirdetik ki. 2016. 12. 25.

 • Leáldozott a mobilappok kora?

  Leáldozott a mobilappok kora?

  Sci-finek hangzik, ám ez már valóság: egyre több szolgáltatás chatboton érhető el appok helyett. Hamarosan naponta fogunk robotokkal beszélgetni a neten – már itthon is. 2016. 12. 22.

 • Megmentik az enyészettől a bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt

  Megmentik az enyészettől a bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt

  Jelenlegi siralmas állapota ellenére menthetőnek tartja a bodajki kastélyt új tulajdonosa, a WHB cégcsoport, amely a szakmai kihívás mellett az észszerű értékteremtés miatt döntött a felvásárlás mellett. 2016. 12. 21.

 • Felülvizsgálta a kormány a Nemzeti Kastélyprogramot

  Felülvizsgálta a kormány a Nemzeti Kastélyprogramot

  Határozatban vizsgálta felül a kormány a Nemzeti Kastélyprogramot és a Nemzeti Várprogramot. A következő években negyven helyszínt fejlesztenek, a célra 40,4 milliárd forint európai uniós forrást biztosítanak. 2016. 12. 16.

 • Esterházy grófné is ebben a tatai tóban fürdött

  Esterházy grófné is ebben a tatai tóban fürdött

  A nyári szezonban a fürdőzőket már fövenyes part várja a tatai Grófi-tónál, amelynek visszaállították természetes állapotát. Eltávolítottak 15 ezer köbméter iszapot, és elbontották az évtizedekkel ezelőtt épített betonpartot. 2016. 12. 14.

 • A KÉSZ Zrt. építi tovább a repülőtéri terminált

  A KÉSZ Zrt. építi tovább a repülőtéri terminált

  A KÉSZ Zrt. építi meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához tartozó új utasmólót. A beruházás értéke több 6 milliárd forint. Ezt azt jelenti, hogy hat évvel a SkyCourt befejezése után a KÉSZ folytathatja a terminál további kiépítését. 2016. 12. 10.

 • A Zsolnay név használatáról szóló megállapodást kötött Pécs

  A Zsolnay név használatáról szóló megállapodást kötött Pécs

  Megállapodást kötött a Zsolnay név használatáról Pécs városa a Zsolnay család három tagjával; a dokumentumot csütörtökön írta alá Páva Zsolt polgármester a baranyai megyeszékhelyen. 2016. 12. 08.

 • A tavalyi kétszereséhez közelít a szigetvári vár látogatóinak száma

  A tavalyi kétszereséhez közelít a szigetvári vár látogatóinak száma

  Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian - közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. 12. 08.

 • Termáltó nyílik Demjénben

  Termáltó nyílik Demjénben

  Az Egri Korona Borház területén Demjénben tengerpartot idéző stranddal Termáltó épül - adta hírül weboldalán a térség TDM szervezete. 2016. 12. 07.

 • Sikeres premier a dunaújvárosi Magyar Papírmúzeumban

  Sikeres premier a dunaújvárosi Magyar Papírmúzeumban

  Alig három hónapja nyitott meg a dunaújvárosi Papírmúzeum, amely a nagy hagyományokkal bíró, mára sajnos alább hanyatlott magyarországi papírgyártás történetét dolgozza fel, tudományos igényességgel, ugyanakkor közérthetően, felnőttek és gyerekek számára egyaránt. 2016. 12. 04.

 • Megindult a közösségi infrastruktúra-fejlesztés Tokaj-Hegyalján

  Három közösségi borászati feldolgozóüzem épül Tokaj-Hegyalján, és rövidesen elindulnak a borvidék közösségi beszerzési, illetve marketing programjai is. 2016. 12. 03.

 • Indul a Petőfi Csarnok bontása

  Indul a Petőfi Csarnok bontása

  Még decemberben megkezdődik a Petőfi Csarnok (Pecsa) bontása; a leromlott állagú épület helyén, de kisebb területen épül fel a Liget Budapest projekt keretében az Új Nemzeti Galéria. 2016. 12. 01.

 • Megújul a debreceni színház és a Nagyerdei Kultúrpark

  Megújul a debreceni színház és a Nagyerdei Kultúrpark

  A kormány támogatja a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, illetve a Nagyerdei Kultúrpark korszerűsítését, utóbbi helyszínen új látogatóközpont is épül – közölte az önkormányzat. 2016. 12. 01.

 • Nyit a műjégpálya Velencén

  Nyit a műjégpálya Velencén

  Idén ismét várja a műjégpálya a korcsolyázni vágyókat a Velence Korzón. A tavaly egész szezonban nagyon népszerű jégpálya november 25-től várhatóan 2017. február 10-ig várja a vendégeket. 2016. 11. 22.

 • Kétszázmillióból fejlesztik a Munkácsy Múzeumot

  Kétszázmillióból fejlesztik a Munkácsy Múzeumot

  Kétszázmillió forintot fordítanak a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum fejlesztésére, amelynek keretében az intézmény két épületének összekapcsolásával egy új kiállító- és közösségi fogadóteret hoznak létre. 2016. 11. 21.

 • Költöznek a szobormásolatok Tatáról

  Költöznek a szobormásolatok Tatáról

  A Liget Budapest Projekt keretében a komáromi Csillagerődbe és a Városligethez közeli Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központba kerülnek Tatáról a Szépművészeti Múzeum antik szobrokat ábrázoló gipszmásolatai. 2016. 11. 21.

 • Visszavásárolja a kormány az Esterházy-kincseket

  Visszavásárolja a kormány az Esterházy-kincseket

  Ötszáz millió forintot fordít a kormány az Esterházy-család hercegi ágának tulajdonából elszármazott műtárgyak megvásárlására, hogy hiteles berendezéssel, eredeti helyszínen mutathassák be azokat. 2016. 11. 21.

 • Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

  Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

  A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület jubileumi nagygyűlésének keretében, november 18–20. között rendezték meg az Off to Spas projektzáró konferenciáját és szakmai workshopját Hévízen. 2016. 11. 20.

 • Vécé-offenzia Bécsben

  Vécé-offenzia Bécsben

  72 nyilvános vécét modernizálnak, építenek újjá, illetve újítanak fel az osztrák fővárosban 2018-ig. Összesen 8,5 millió eurót fordítanak a vécé-offenzívára – közölte Bécs külképviseleti irodája a november 19-i Vécé Világnapja alkalmából. 2016. 11. 18.

 • Felújították a Czóbel-kúriát a szabolcsi Anarcson

  Felújították a Czóbel-kúriát a szabolcsi Anarcson

  Átadták a mintegy 200 millió forintos kormányzati támogatással felújított Czóbel-kúriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Anarcson. Az úrilakot a kiállítások mellett rendezvényhelyszínként is hasznosítják majd. 2016. 11. 18.

 • Szent István-kori templomot tárnak fel Esztergomban

  Szent István-kori templomot tárnak fel Esztergomban

  Az esztergomi vasútállomás átépítése előtt feltárják a már ismert Szent István-kori templom alapjainak egy részét, a falmaradványok valószínűleg később is bemutathatók lesznek. 2016. 11. 17.

 • Tízéves csúcson az ingatlanfejlesztések

  Tízéves csúcson az ingatlanfejlesztések

  Az elmúlt tíz év legkiemelkedőbb eredményei várhatók az ingatlanfejlesztésben a 2016-os adatok és a 2017-es tervek ismeretében, a volumennövekedés több mint háromszoros az előző két évhez képest. 2016. 11. 16.

 • 3,7 milliárd forintos fejlesztés Etyeken és környékén

  3,7 milliárd forintos fejlesztés Etyeken és környékén

  Több mint 3,7 milliárd forintos fejlesztések kezdődtek a Fejér megyei Etyeken és környékén az etyeki Gasztrosétányhoz kapcsolódva, a pénzt út- és közműfejlesztésre, igényes tájépítészeti megoldásokra, valamint kerékpárút építésére fordítják. 2016. 11. 16.

 • Virtuális térkép a Kiskunsági Nemzeti Parkban

  Virtuális térkép a Kiskunsági Nemzeti Parkban

  A Kiskunsági Nemzeti Parké az első hazai fejlesztésű virtuális térkép, amivel a Böddi-szék természetvédelmi terület járható be - tájékoztatta az MTI-t a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága kedden. 2016. 11. 15.

 • Rövidesen kezdődhet a Petőfi Csarnok bontása

  Rövidesen kezdődhet a Petőfi Csarnok bontása

  Sikerült megegyezni a Petőfi Csarnok bérlőivel, így rövidesen kezdődhet az épület bontása, majd helyén az Új Nemzeti Galéria építése - jelentette be szerdán Budapesten a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. 2016. 11. 09.

 • 400 milliárd határ menti települések fejlesztésére

  A 2014-2020-as európai uniós finanszírozási ciklusban közel 400 milliárd forint áll rendelkezésre a határ menti települések infrastruktúrájának, környezeti állapotának, egészségügyi rendszerének fejlesztésére, az uniós források felhasználhatók még az oktatás, a turizmus és a kutatás területén is. 2016. 11. 09.

 • Sikeres év a poroszlói Ökocentrumban

  Sikeres év a poroszlói Ökocentrumban

  Több mint kétszázezer látogatója volt az idén is a Tisza-tavi Ökocentrumnak, ahol újabb fejlesztések várhatók. 2016. 11. 08.

 • Csillagtúra központ szeretne lenni Vác

  Csillagtúra központ szeretne lenni Vác

  Megújuló kiállítások és friss turisztikai koncepció – így foglalhatnánk össze a fővároshoz húsz percre lévő, könnyen megközelíthető, történelmi emlékekben és látnivalókban gazdag város turisztikai újdonságait. 2016. 11. 05.

 • 1,7 milliárd forintból újul meg a Göcseji Falumúzeum

  1,7 milliárd forintból újul meg a Göcseji Falumúzeum

  Mintegy 1,7 milliárd forintos fejlesztés kezdődik el a Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. A szabadtéri kiállítóhely 2018-ra, az ötvenedik évfordulóra teljesen megújul - mondta el Balaicz Zoltán, a város polgármestere. 2016. 11. 03.

 • Gyógynövénykert és –feldolgozó Ópusztaszeren

  Gyógynövénykert és –feldolgozó Ópusztaszeren

  A középkori gyógynövénytermesztés és -feldolgozás hagyományait ismerhetik meg a látogatók abban a kertben és foglalkoztató központban, amelyet jövő tavaszra alakítanak ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. 2016. 10. 27.

 • Élménykávézó, egészségsarok és pezsgő lounge a dubaji reptér business várójában

  Élménykávézó, egészségsarok és pezsgő lounge a dubaji reptér business várójában

  Befejeződött a Dubaji Nemzetközi Repülőtér B-szatelitjében található Emirates Business lounge átalakítása. A beruházás a légitársaság utazási élmény fejlesztési stratégiája részeként, két év alatt 11 millió dollárból valósult meg. 2016. 10. 26.

 • Fejlesztik a Natura 2000 területeket a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

  Fejlesztik a Natura 2000 területeket a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

  Több mint háromszázmillió forintos projekt keretében bővíti és korszerűsíti a Natura 2000 területek bemutató helyeit és új sétányt is épít a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága(DDNPI). 2016. 10. 23.

 • Ilyen lett a prédikálószéki kilátó

  Ilyen lett a prédikálószéki kilátó

  Felavatták a prédikálószéki kilátót. 2016. 10. 23.

 • Megnyílt Horvátország első édesvízi akváriuma Károlyvárosban

  Megnyílt Horvátország első édesvízi akváriuma Károlyvárosban

  Megnyílt Horvátország első édesvízi akváriuma, az Aquatika a hétvégén az ország középső részén, Károlyvárosban (Karlovac) - közölte a Jutarnji List című horvát napilap vasárnap. 2016. 10. 23.

 • Erdélyi tájegységet hoznak létre a szentendrei Skanzenben

  Erdélyi tájegységet hoznak létre a szentendrei Skanzenben

  Erdélyi tájegységet hoznak létre a szentendrei Skanzenben. az Erdélyi tájegység műtárgyainak és épületeinek a beszerzésére a Magyar Nemzeti Bank Értéktár Programja keretében 300 millió forint áll rendelkezésükre, két évre - 2015-re és 2016-ra - elosztva. 2016. 10. 19.

 • Népszerű találkozóhely volt Budapest a müncheni ExpoRealon

  Népszerű találkozóhely volt Budapest a müncheni ExpoRealon

  Egyedülálló együttműködés keretében népszerűsítette a budapesti ingatlanpiaci befektetéseket Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az ExpoReal 2016 kiállításon. 2016. 10. 18.

 • 2018-ban nyílik a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye

  2018-ban nyílik a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye

  Jövő év januárjában indul a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének építése a Millenáris parkban; a Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda tervei szerint megvalósuló beruházás 2018 februárjára készül el. 2016. 10. 18.

 • Félmillió fölé emelkedhet a vendégszám Harkányfürdőn

  Félmillió fölé emelkedhet a vendégszám Harkányfürdőn

  Nemrég váltotta meg belépőjegyét az idei 450 ezredik vendég a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben. Az impozáns szám tavalyhoz képest számottevő növekedést jelez, így az év végére akár a félmilliót is átlépheti a fürdőzők száma. 2016. 10. 18.

 • A Pál utcai fiúk kertje kel életre a Múzeumkertben

  A Pál utcai fiúk kertje kel életre a Múzeumkertben

  A „Pál utcai fiúk kertjét" idézi meg felújítása után a Magyar Nemzeti Múzeum kertje, amely ugyanakkor a 21. századi igényeknek is megfelel majd. 2016. 10. 15.

 • Több mint 600 milliót kap a Nemzeti Táncszínház

  Több mint 600 milliót kap a Nemzeti Táncszínház

  A Nemzeti Táncszínház 608 millió forintot kap színpadtechnikai, illetve fény- és hangtechnikai eszközeinek korszerűsítésre, a Millenáris Nonprofit Kft. pedig 76 millió forint támogatásban részesül a szükségessé vált felújítási munkálatok elvégzésére – írta a Magyar Közlöny. 2016. 10. 14.

 • Megint a világ legmagasabb tornyát készül felhúzni Dubaj – videó

  Megint a világ legmagasabb tornyát készül felhúzni Dubaj – videó

  Dubajban hétfőn letették az alapkövét a világ leendő legmagasabb tornyának – annak az építménynek, amely meghatározza majd a 2020-as Expót, miként hajdanán az Eiffel-torony is meghatározta az 1889-es párizsi világkiállítást. 2016. 10. 12.