Aquapalota –a családi fürdőzés élménytára

 2013. december 18. 16:24

Bár a nagyközönség csak december 22-én veheti birtokba, 18-án hivatalosan átadták a Gyulai Várfürdő új fedett élményfürdőjét, az Aquapalotát.

A Gyulai Várfürdő a Dél-alföldi Régió egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fürdője. Annak érdekében, hogy megőrizze versenyképességét a belföldi és a külföldi turisztikai piacon, Gyula város legnagyobb turisztikai attrakciója, a Gyulai Várfürdő sikerrel pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Programjához, melynek köszönhetően 1 198 719 000 Forint Európai Uniós támogatással új, fedett élménykomplexummal gazdagodott

 

A Gyulai Várfürdő sokat küzdött a szezonalitás jelenségével, de az új családi élményfürdő, az AquaPalota jelentősen csökkentheti a vendégszám ingadozását. Az új létesítmény egész évben kiszolgálja a családokat, a fiatalokat és azokat, akik elsősorban nem a gyógyvíz miatt látogatnak el a fürdőbe. Ezzel a nagy beruházással a Gyulai Várfürdő négy évszakos fürdővé válik.

 

A már meglévő és magas színvonalat képviselő szolgáltatások – gyógyfürdő, strand, Castello Wellness és Szaunapark, Beauty Masszázs Szalon – mellett az AquaPalota a Gyulai Várfürdőnek egy új, színes, vidám és minden igényt kielégítő arcát kelti életre. A 6338 m2-nyi alapterületű új létesítményben, 894 m2-nyi vízfelülettel, öt új medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére. A számtalan élményelem - sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi csúszda, a Magyarországon egyedülálló módon felfelé tartó „Fel(l)ejtő" csúszda és a „Fényalagút" testcsúszda – a vízi világ rejtelmeibe vezeti be vendégeit. A vakmerő és rettenthetetlen vendégek próbára tehetik merészségüket a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak. A kényelem sem marad el, hiszen pezsgőpadok, buzgárok, az új szaunavilág nyújtotta lehetőségek és egy vízi bár elégíti ki a fürdőzők minden igényét. Amíg a nagyok szórakoznak, hódolnak az izgalmas élvezeteknek, addig a kicsik a játszótereken lelhetnek lélegzetelállító kalandokra.